99+1 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις για τα Καρκινάκια

Αυτές είναι οι 100 απολύτως απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχεις για να καταλάβεις (λέμε τώρα…) τους Καρκίνους.

1. «Είμαι Καρκίνος και είμαι καλά!». Όταν ακούσεις να σου λέω αυτή την πρόταση δεν είμαι καλά. Απλά σε δοκιμάζω για να δω αν πραγματικά με συναισθάνεσαι.

2. Ναι, έχω ένα πρόβλημα με την ευθύτητα. Όχι, ότι δεν μπορώ να γίνω ευθύς. Αλλά μου δίνει ασφάλεια να γνωρίζω πως δεν χρειάζεται να αναφέρω συνεχώς ό, τι μου συμβαίνει, αλλά το καταλαβαίνεις.
3. Το να με καταλαβαίνεις είναι πιο σημαντικό για εμένα από το να με ακούς. Θυμήσου τους Depeche Mode: «Words are very unnecessary.»
4. Ναι μου αρέσουν τα κλασικά τραγούδια…
5. Βασικά μου αρέσει οτιδήποτε είναι εγνωσμένης αξίας. Γι’ αυτό λατρεύω τα τραγούδια που έχουν γίνει ήδη επιτυχίες (από την εποχή του Μπετόβεν μέχρι και τα 90’s), τις κλασικές ταινίες, τα αντικείμενα αντίκες, τα παλιά δερματόδετα βιβλία…
6. Αν μπορούσα να έχω στο σπίτι μου μια γωνιά μόνο με τέτοια αντικείμενα θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.
7. Εντάξει, είμαι και λίγο πλεονέκτης… Μόλις γέμιζε αυτή η γωνιά δεν θα σταματούσα εκεί. Θα ήθελα κι άλλα… Τι να πω; Είμαι μανιώδης συλλέκτης αντικειμένων.
8. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τα αποχωριστώ ακόμη κι όταν δεν μου είναι πια χρήσιμα. Γι’ αυτό έχω ακόμη στην ντουλάπα μου το φόρεμα που φόρεσα στο πρώτο εφηβικό μου πάρτι και το πατάρι μου είναι γεμάτο από αναμνηστικά του σχολείου (από λευκώματα μέχρι το διαγώνισμα της ορθογραφίας που πήρα το πρώτο μου μπράβο στην Α’ Δημοτικού).
9. Γενικά σιχαίνομαι τους αποχωρισμούς. Και στα πράγματα μου και στις σχέσεις μου λειτουργώ με την ελπίδα ότι θα κρατήσουν για πάντα.
10. Η αληθινή αγάπη κρατάει για πάντα. Το ξέρω καλύτερα από όλους. Και στεναχωριέμαι κάθε φορά που συναντώ ανθρώπους που φοβούνται από αυτές τις δύο λέξεις.
11. Φυσικά και μπορώ να γίνω πιο ρομαντικός και από έναν Ιχθύ! Η διαφορά μας είναι ότι ο Ιχθύς θεωρεί ρομαντικό το άπιαστο, αυτό που υπάρχει στη φαντασία του. Εμένα μου αρέσει να ανακαλύπτω το ρομαντικό μέσα στην ζωή.
12. Μην παίζεις με τα συναισθήματα μου. Και αυτό είναι προειδοποίηση! Γιατί;
13. Πρώτον, γιατί αυτός είναι ο μόνος λόγος για να σου επιτεθώ. Και αν σε πιάσω στις δαγκάνες μου, την γ****σες! (Μη σοκάρεσαι! Φυσικά και όταν εξοργίζομαι βρίζω!)
14. Δεύτερον, μπορώ να γίνω πιο εκδικητικός και από Σκορπιό αν με πληγώσεις. Ένας Σκορπιός θα σου δώσει το μάθημα σου μια φορά και θα προχωρήσει. Εγώ όμως θα σε κάνω να υποφέρεις για όσο περισσότερο μπορώ.
15. Ναι, ένας Καρκίνος δεν ξεχνά ποτέ. Θυμάται τα πάντα, για πάντα.
16. Η παροιμία «Το σπίτι μου είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά μου» γράφτηκε για εμένα. Μάλιστα είμαι σίγουρος πως την έγραψε Καρκίνος.
17. Μου αρέσει πολύ το σπίτι μου. Μου αρέσει να κάθομαι στον αγαπημένο μου καναπέ με τις ώρες χαζολογώντας, διαβάζοντας, βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας μουσική με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού.
18. Μου αρέσει ακόμη περισσότερο να καλώ στο σπίτι μου τους φίλους μου, να τους κάνω το τραπέζι, να συζητάμε για όσα έχουμε ζήσει μαζί, να παίζουμε επιτραπέζια ή να βλέπουμε ταινίες. ΟΚ, πείτε με και σπιτόγατο! Το δέχομαι!
19. Φυσικά και το τέλειο είναι να έχω το/τη σύντροφο μου δίπλα μου. Αν έχω τον Ένα/την Μια που έχει κατακτήσει την καρδιά μου, δεν θέλω κανέναν άλλο. (Στο σπίτι μου πάντα όλα αυτά! Να μην ξεχνιόμαστε!)
20. Όμως ο Ένας/η Μια που θα είναι δίπλα μου θα πρέπει να έχει τεράστια υπομονή μαζί μου. Ας εκθέσω τους λόγους ένα προς ένα.
21. Πρώτον, γιατί η κυκλοθυμία είναι κολλητή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όσο περισσότερο αγαπώ κάποιον τόσο πιο ανασφαλής νιώθω. Έτσι πότε αρπάζομαι από πάνω του από φόβο μην τον χάσω και πότε απομακρύνομαι από αυτόν γιατί νιώθω πως χάνω την ανεξαρτησία μου.
22. Αυτές οι περίοδοι εξάρτησης – απεξάρτησης μπορεί να έχουν κύκλο μερικών ημερών (το ευτυχές σενάριο) ή και μηνών (δεν θες να το ζήσεις!)…
23. Δεύτερον, όταν έχω προβλήματα, δεν μιλάω. Αυτόν που αγαπάω θέλω να τον προστατεύω από τη στεναχώρια μου. Έτσι κλείνομαι στο καβούκι μου. Για το καλό του…
24. Ναι, το ξέρω πως είναι βλακεία αυτό που κάνω γιατί αποκόπτομαι συναισθηματικά από αυτούς που αγαπώ. Μου το έχει πει πολλές φορές η ψυχολόγος μου…
25. Χρυσή γυναίκα. Αν και χρεώνει πολλά η άτιμη…
26. Τρίτον, όσα κι αν κάνει για εμένα, όσο κι αν προσπαθεί, πάντα θα τον/την συγκρίνω με την μητέρα μου. Όχι, δεν το κάνω ασυνείδητα ή μηχανικά… Κάθε τι που έχει συναισθηματικό χρώμα, μου θυμίζει εκείνη.
27. Ένα κομμάτι του εαυτού μου μένει για πάντα παιδί. Και πάντα θα αποζητά την απόλυτη προσοχή, προστασία και ενδιαφέρον της μαμάς…
28. Όπως καταλαβαίνεις, ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας αν έχεις σχέση μαζί μου. Πρέπει να ανταποκριθείς σε μεγάλες απαιτήσεις…
29. Όμως δεν θα βγεις χαμένος αν προσπαθήσεις πραγματικά. Η καρδιά μου είναι σαν μεγεθυντικός φακός. Αν μου δίνεις ένα θα πάρεις πίσω δέκα. Αν μου δίνεις εκατό θα πάρεις πίσω χίλια…
30. Και η ανταμοιβή δεν είναι μόνο συναισθηματική…
31. Μπορεί να είμαι ντροπαλός εξωτερικά και να μην ανοίγομαι εύκολα, αλλά αν μπεις στην καρδιά μου, δεν θα ξεκολλάς και από το κρεβάτι μου.
32. Ας μιλήσουμε για σεks λοιπόν. Πρώτον όλοι λένε πως φιλάω καταπληκτικά. Να ξέρεις πως το φιλί είναι μόνο το ορεκτικό από όσα μπορώ να κάνω με τα χείλη και τη γλώσσα μου…
33. Αν με έχεις κάνει να νιώσω αληθινή αγάπη και με φροντίζεις, η ικανοποίηση σου είναι προτεραιότητα μου. Και δεν υπάρχει τίποτα (στα πλαίσια του φυσιολογικού πάντα) που δεν θα κάνω αν μου το ζητήσεις.
34. Έχω τεράστια φαντασία στον έρωτα. Και την φυλάω όλη μόνο για εσένα.
35. Το σεks χωρίς συναίσθημα το θεωρώ αγγαρεία. Αυτό είναι και η μόνη συνθήκη που βάζω!
36. Μην τολμήσεις μετά το τέλος να σηκωθείς από το κρεβάτι. Υπάρχουν δύο είδη εραστών: αυτοί που τους αγκαλιάζεις μετά τον έρωτα κι εκείνοι που δεν τους αγκαλιάζεις. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Ναι, για πάντα!
37. Η αγκαλιά σου μου δείχνει ότι σου ανήκω και μου ανήκεις. Και έχω ανάγκη να νιώθω ότι ανήκουμε ο ένας στον άλλο.
38. Ναι, είναι τόσο απλά αυτά που πρέπει να κάνεις για να νιώθω συναισθηματικά ασφαλής: να με αγκαλιάζεις μετά τον έρωτα ή όταν είμαι στεναχωρημένος, να ρωτάς την άποψη μου για αποφάσεις που αφορούν και τους δύο μας, να με ενημερώνεις εκ των προτέρων για τα σχέδια σου, να μου γνωρίσεις έστω μια φορά τους φίλους και τις φίλες σου…
39. Αρκετά με τον έρωτα για την ώρα! Όλες αυτές οι φήμες που ακούς για τους Καρκίνους, ότι νοιάζονται μόνο για την αγάπη και τις σχέσεις και την οικογένεια είναι αστικοί μύθοι. Με νοιάζει και με κόφτει και για την καριέρα μου!
40. Πρόσεξε το «και» στην παραπάνω πρόταση. Θα είμαι πολύ δυστυχισμένος αν περάσω τα 40 μου και έχω παντρευτεί την καριέρα μου. Δεν είμαι και Αιγόκερως δα! Όμως έχω τεράστια δύναμη και φιλοδοξία μέσα μου για να συμβιβαστώ με μια μέτρια δουλειά ή με μια οικιακή ζωή.
41. Όσο ντροπαλός εμφανίζομαι στην πρώτη γνωριμία ή επαφή με κάποιον, άλλο τόση ανάγκη έχω την αναγνώριση από το κοινωνικό μου περίγυρο. Γι’ αυτό μη με πιστεύεις όταν σου λέω «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω διάσημος». Θέλω να γίνω διάσημος, θέλω να με σέβονται για την δουλειά μου, θέλω ν’ αναγνωρίζουν την αξία μου.
42. Είμαι υπεύθυνος σε σημείο υπερκόπωσης, είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου σε σημείο αυτομαστίγωσης, είμαι πιστός στην εργασία μου σε σημείο να βυθιστώ μαζί με το πλοίο αν μπάζει νερά. Ποιος δεν θα με ήθελε για συνεργάτη;
43. Όλα τα παραπάνω είναι γιατί όταν αποφασίζω να συμμετέχω σε κάτι, το κάνω με το 101% της διάθεσης, της ψυχικής δύναμης και της αγάπης μου.
44. Ναι, μπορώ να αγαπήσω τη δουλειά μου σαν να είναι παιδί μου και νιώθω φανταστικά όταν ξέρω πως βοηθάω το παιδί μου να αναπτύσσεται.
45. Μια παρένθεση: φυσικά και αν γίνω γονιός δεν θα συγκρίνω τη δουλειά μου με την οικογένεια μου. Είμαι Καρκίνος, η οικογένεια είναι πάνω από όλα!
46. Από την άλλη μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως δουλεύω για την ψυχή της μάνας μου (συγνώμη μαμά, είναι λαϊκή ρήση…). Δουλεύω για να αμείβομαι και η αμοιβή μου οφείλει να είναι η δέουσα. Αν προσπαθήσεις να με ρίξεις ή να με εκμεταλλευτείς έχω φύγει και δεν με ξανάδες ποτέ!
47. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ! Και αυτή η φήμη ότι είμαι τσιγκούνης πρέπει να σταματήσει εδώ! Άλλα να μην είσαι σπάταλος (που δεν είμαι γιατί το θεωρώ βλακεία!) και άλλο να μην δίνεις του παιδιού σου γάλα.
48. Θέλω να μου δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη στη δουλειά μου και να μου αφήνεις χώρο για πρωτοβουλίες. Μην ξεχνάς ότι ανήκω στο Σταυρό των Παρορμητικών ζωδίων – έχω ανάγκη από την έξαψη της υπευθυνότητας.
49. Και επίσης μου αρέσει να ρισκάρω – μην ξεχνάς ότι ο Δίας βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο μου. Όμως να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θεωρώ ρίσκο τις βλακείες που κάνουν κάποιοι (λέγε με Τοξότη…) να παίζουν σε μια ζαριά όλη τους την περιουσία ή να ρισκάρουν την επιβίωση της οικογένειας τους λόγω μιας έξαψης ή τρέλας.
50. Ρίσκο είναι να λες «Ναι!» σε μια υπαρκτή επαγγελματική πρόταση ακόμη κι αν ξέρεις πως πρέπει να χτίσεις από την αρχή το όνομα σου και να εγκαταλείψεις ένα χώρο που γνωρίζεις καλά. Όλοι οι Καρκίνοι το έχουν κάνει μια φορά στη ζωή τους.
51. Ρίσκο είναι επίσης να φεύγεις σε μια άλλη πόλη ή χώρα μαζί με τον σύντροφο σου για να φτιάξετε την κοινή σας ζωή. Δεν έχω ακόμη γνωρίσει Καρκίνο που δεν θα περνούσε τα σύνορα της χώρας, του πλανήτη ή και του γαλαξία ακόμη για μια τέτοια αγάπη…
52. Και για να μην λέτε ότι σας τα παρουσιάζω ρόδινα μόνο, ας αναφέρω και μερικά από τα αρνητικά μου στοιχεία. Τι είμαι εγώ, Λέοντας για να μην τα παραδεχτώ;
53. Ναι, γκρινιάζω όταν μου λες ότι θα συναντηθούμε στις 6 και αργείς. Δεν με νοιάζει αν είχε κίνηση. Δεν με νοιάζει αν σε κράτησαν περισσότερο στη δουλειά. Έπρεπε να με ειδοποιήσεις νωρίτερα ή να το σχεδιάσεις καλύτερα. Όταν δεν κρατάς το λόγο σου αισθάνομαι ότι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για εμένα.
54. Ναι, το ξέρω ότι ισχύει ο νόμος του Μέρφι και «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, τότε σίγουρα θα πάει.», όμως και πάλι εκνευρίζομαι και μου χαλάει η διάθεση. Είναι στη φύση μου.
55. Γκρινιάζω επίσης όταν δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω (είτε πρόκειται για το περιοδικό που θέλω να διαβάσω και έχει εξαντληθεί, είτε για ένα ζευγάρι παπούτσια που θέλω και δεν είναι στο νούμερο μου, είτε το τραπέζι που θέλω στο αγαπημένο μου εστιατόριο). Είπαμε κρύβω πάντα ένα παιδί μέσα μου που θέλει να του κάνουν τα χατίρια και είμαι και επιλεκτικός από πάνω… Δεν συμβιβάζομαι με ότι κι ότι…
56. Γκρινιάζω επίσης όταν μου υψώνεις τη φωνή χωρίς λόγο και όταν μετακινείς τα πράγματα που αγαπώ από εκεί που τα τοποθετώ (ναι, για να τα έχω στη συγκεκριμένη θέση θέλω να μείνουν εκεί!).
57. Τέλος γκρινιάζω όταν με πιάνει η κυκλοθυμία μου. Δεν είναι κάτι προσωπικό με εσένα, η ζωή είναι άδικη! Αλλά μην αμφιβάλλεις ότι εσύ θα τα ακούσεις γιατί είσαι ο άνθρωπος μου/ο φίλος μου/ο αδερφός μου…
58. Όταν δεν μου κάνεις το χατίρι ή δεν μου συμπεριφέρεσαι τρυφερά θα μουτρώσω, δεν θα σου μιλάω και θα κάνω συνεχώς όλα αυτά που σε εκνευρίζουν. Εσύ θα το πεις συναισθηματικό εκβιασμό. Ας είναι…
59. Βέβαια αν πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο για να μου κάνεις το χατίρι, όταν μου το κάνεις δεν θα είμαι ικανοποιημένος. Δεν θέλω να κάνεις τίποτα με μισή καρδιά, από υποχρέωση ή γιατί σε πιέζω εγώ να το κάνεις.
60. Ναι, ΟΚ! Τώρα θα πεις ότι δεν ξέρω τι θέλω τελικά ή ότι είμαι αχάριστος. Στην πραγματικότητα όμως, παραδέξου το, ως ένα σημείο είσαι και εσύ πολύ εαυτούλης!
61. Όσο πιο συχνά με κάνεις να σε εκβιάζω, τόσο περισσότερο μου δείχνεις ότι δεν θέλεις να είσαι μαζί μου. Να ξέρεις ότι πάντα προτιμώ να μου πεις την αλήθεια όσο κι αν με πληγώνει, παρά να συνεχίζεται αυτό το θέατρο του παραλόγου.
62. Η συμπεριφορά που με βασανίζει περισσότερο από όλες στη ζωή μου είναι το ενδιαφέρον μου για τους άλλους. Από τη μια πλευρά δεν μπορώ να μην προσφέρω σ’ αυτούς που αγαπώ, από την άλλη ξεχνάω να προσφέρω στον εαυτό μου. Μείον 10 πόντοι για τον Καρκίνο…
63. Επίσης οι γύρω μου, από ένα σημείο και μετά, επαναπαύονται εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς μου («Εγώ θα βάλω το πλυντήριο μαμά, μην κουράζεσαι! Εγώ θα πάω για ψώνια αγάπη μου. Θα πάω εγώ στην τράπεζα κύριε διευθυντά! Εγώ θα σου δανείσω φίλε μου…….) και καταλήγω να γίνομαι αντικείμενο εκμετάλλευσης. Μείον 20 πόντοι για τον Καρκίνο…
64. Το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή

error: Content is protected !!