10 λόγοι να καμαρώνεις αν είσαι Καρκίνος

Θες κι άλλους λόγους να περηφανεύεσαι για τις δαγκάνες σου;

1. Γιατί είσαι εκείνος που όλοι εμπιστεύονται

Υπάρχει κάποιος που έχει πρόβλημα, που χρειάζεται έναν καλό μα κι έμπιστο ακροατή; Σε ‘σένα θα ‘ρθει, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είσαι άνθρωπος που δείχνει (χωρίς να συγκρατεί την έντασή τους) τα συναισθήματά του. Κι ως εκ τούτου, αυτοί που σε περιτριγυρίζουν τείνουν να στρέφονται σε ‘σένα όταν καταλαμβάνονται απ’ τα δικά τους. Είναι ψυχοφθόρο να ‘σαι ο δέκτης και δε γίνεται να μην επηρεάζεσαι καθόλου, αλλά δε θα το άλλαζες για τίποτα.

2. Γιατί παιδιά και κατοικίδια σε λατρεύουν

Οι πιο αγνές ψυχές έλκονται από εσένα. Τα μικρά παιδιά τρέχουν στην αγκαλιά σου να σου πουν τις δικές τους ιστορίες. Τα ζωάκια που συναντάς, είτε είναι ο παπαγάλος της γιαγιάς σου, είτε είναι ο σκύλος της αδελφής σου, είτε ο δικός σου άσωτος γάτος, έρχονται για χάδια σε ‘σένα. Είναι η αγάπη, που βγαίνει από κάθε σου κύτταρο, που σε καθιστά μαγνήτη γι’ αυτούς, κι είσαι αυτομάτως κι ο τυχερός που λαμβάνει πίσω όλο αυτό το αθώο κι αγνό ενδιαφέρον. Δεν είναι υπέροχο;

3. Για τις μαγειρικές σου ικανότητες

Πράγματι, έχεις το χάρισμα. Μπορείς να μεταμορφώσεις το πιο απλό πιάτο σε πανδαισία γεύσεων. Κανείς δεν ξέρει πώς το κάνεις· αν και προσπάθησαν να ξεπατικώσουν τις συνταγές σου, δεν κατάφεραν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Όλοι θυμούνται τα τραπέζια και τις μαζώξεις που οργανώνεις. Είσαι άνθρωπος της επικοινωνίας και ξέρεις πως φίλοι και φαγητό δεν πάνε χώρια. Χαίρεσαι να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου και χαίρονται κι εκείνοι να απολαμβάνουν τις γευστικές σου δημιουργίες.

4. Για την κατανόησή σου

Είναι αυτό το έμφυτο προνόμιό σου να καταλαβαίνεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τους ανθρώπους γύρω σου. Έχεις ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και ξέρεις πως οι φίλοι σου σε συμβουλεύονται με κλειστά μάτια για τις υποθέσεις τους. Χαίρεσαι να βοηθάς και να προσφέρεις το καλύτερο που μπορείς χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Για ‘σένα η ανιδιοτέλεια είναι βασική προϋπόθεση της ιδεολογίας σου και στ’ αλήθεια πρέπει να ‘σαι περήφανος γι’ αυτό.

5. Για το πείσμα σου

Έχεις έναν μοναδικό τρόπο να καταφέρεις οτιδήποτε βάλεις στον νου σου. Χωρίς παράπονο και με σκληρή δουλειά φτάνεις πάντα στον προορισμό σου. Η ένταση κι η ελπίδα που έχεις μέσα σου δε στερεύουν ποτέ. Πάντα φροντίζεις, σε κάθε φάση της ζωής σου, να σιγοκαίει κάπου ένα όνειρο. Ένας στόχος που λατρεύεις να κρατάς μυστικό και μόλις τον κατακτήσεις θες να το φωνάξεις παντού πως τα κατάφερες. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις και τους άλλους να ‘ναι αισιόδοξοι και δυνατοί παλεύοντας για τα σχέδια τους.

6. Για την ευαισθησία σου!

Κι αυτή, σίγουρα, δεν είναι αδυναμία, αλλά μάλλον η μεγαλύτερη δύναμή σου. Δε φοβάσαι να κλάψεις, δεν ντρέπεσαι να θυμώσεις, μην τσαλακωθείς, ούτε αποφεύγεις να δείξεις ανοιχτά την κακή σου διάθεση ή την πεσμένη σου ψυχολογία, μην κι εκτεθείς. Νιώθεις, κι είσαι περήφανος γι’ αυτό. Εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου, αλλά (το σημαντικότερο) κατανοείς και τα συναισθήματα των άλλων. Είσαι η προσωποποίηση την ενσυναίσθησης και μόνο «μπράβο» αξίζεις γι’ αυτό!

7. Για το χιούμορ σου

Δεν είσαι ο τυπικός και συνήθως θορυβώδης πλακατζής της παρέας, ο τύπος που λέει φωναχτά ανέκδοτα και κάνει πάντα βαβούρα με τα αστεία του. Το χιούμορ σου είναι κάπως υπόγειο, κάποιες φορές καυστικό (σίγουρα κι αυτοσαρκαστικό) και σαφώς έξυπνο κι εκλεπτυσμένο. Χρειάζεσαι τον χρόνο σου μέχρι να αισθανθείς άνετα και να τους κάνεις όλους να δακρύζουν απ’ τα γέλια με τις ευφυείς ατάκες σου. Τα inside jokes ίσως να μην ήταν θεσμός χωρίς εσένα.

8. Για την ισορροπία σου

Μπορεί όλα γύρω να καταρρέουν, να βάλλεσαι από παντού, κι όμως τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει τόσο εύκολα. Με μια μεθοδικότητα κι έναν προγραμματισμό καταφέρνεις, σε σύντομο χρόνο, να τα τακτοποιήσεις όλα με έναν σχεδόν ζηλευτό τρόπο. Παρότι συνήθως είσαι συναισθηματικά ευάλωτος, όταν χρειάζεται να πρυτανεύσει η λογική, κάνεις στην άκρη το συναίσθημα. Εκτός αν αφορά τη σχέση σου, εκεί δύσκολα λογικεύεσαι. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχεις μάθει να τα δίνεις όλα όπου αγαπάς.

9. Για τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι

Θέλεις να ικανοποιείς τον παρτενέρ σου κι αυτό είναι προφανές, γιατί όποιον και να ρωτήσεις όλοι το ίδιο θα σου πουν: ότι ο Καρκίνος ξέρει να φέρεται στο κρεβάτι. Είναι, λοιπόν, προς τιμήν σου το ότι σκέφτεσαι πρώτα τον άλλον και μετά εσένα, και φυσικά καταλήγει να λειτουργεί υπέρ σου, καθώς η φήμη του καλού εpαστή δεν έχει βγει τυχαία. Εύγε, Καρκίνε, μήπως να διδάξεις και σε μερικούς άλλους τι εστί έpωτας;

10. Για την ψυχραιμία σου

Δεν τα χάνεις ποτέ σε δύσκολες καταστάσεις, διαχειρίζεσαι τα πάντα με απόλυτη ηρεμία. Σπάνια σε πιάνει πανικός, καθώς ο ορθολογισμός σου επικρατεί κι η λογική σου έχει ήδη έτοιμη μια λύση για ‘σένα. Οι φίλοι σου σε θαυμάζουν κι είσαι ο πρώτος που θα σκεφτούν σε μια δύσκολη στιγμή, περιμένοντας να τους συμβουλέψεις και τους καθησυχάσεις.

[pillowfights.gr]

Original Article

error: Content is protected !!