10 λόγοι να καμαρώνεις αν είσαι Ιχθύς

Τσακωμένος ανέκαθεν με τη λογική, καθοδηγείσαι απ’ την επιθυμία κι, αγκαλιά με τη φαντασία σου, ονειρεύεσαι.

Κι επειδή τα δυνατά σου σημεία τα ξέρεις, αλλά συχνά δεν τα παραδέχεσαι, επειδή απολαμβάνεις να τα ακούς απ’ τους άλλους, ακολουθούν 10 από τα χαρακτηριστικά σου για τα οποία σου αξίζει να καμαρώνεις:

1. Γιατί είσαι η χαρά της ζωής

Την γλεντάς, πώς το λένε, την ζεις σαν να ‘ναι η κάθε μέρα η τελευταία σου. Ξέρεις ότι η σοβαροφάνεια είναι για τους άλλους, εσύ έχεις επιλέξει να ζεις με τρόπο αυθόρμητο, κι ας σε λένε ανώριμο καμιά φορά. Έχεις κρατήσει το παιδί μέσα σου ζωντανό, να σε συντροφεύει κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα, κρατώντας μονίμως μια θετική ενέργεια και στάση.

2. Για την αγάπη σου στα ζώα

Λίγες φορές θα συναντήσεις Ιχθύ που δεν έχει κατοικίδιο ή που δε θα ήθελε πολύ να ‘χει, μα λόγω συνθηκών δεν έχει καταφέρει –ακόμα– να αποκτήσει. Έχεις μια γενναιοδωρία απέναντι στα πλάσματα της φύσης, θέλεις να ‘σαι σε επαφή μαζί τους και δεν ξεχνάς να συμπεριφέρεσαι με ευγένεια απέναντί τους. Τόσο βασικό κι όμως, όχι σύνηθες, μα εσύ έχεις καταφέρει να το κάνεις κτήμα σου. Άλλωστε, το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα, είναι πολύ ισχυρό δείγμα για το πώς συμπεριφερόμαστε και στους ανθρώπους. Κι εσύ ξέρεις να αγαπάς.

3. Για τις μαγειρικές σου ικανότητες

Ίσως το ταλέντο σου αυτό να ταυτίζεται με τη δοτικότητά του, να θες, δηλαδή, να μαγειρεύεις για να προσφέρεις και να δείχνεις μέσα απ’ τα φαγητά σου την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου στους ανθρώπους σου. Μπορεί να το κάνεις από βαρεμάρα ή για ψυχοθεραπεία, το σίγουρο είναι πως αν μπεις στην κουζίνα, κάνεις θαύματα κι όλοι έχουν να λένε για τα τραπεζώματά σου.

4. Για την ευαισθησία σου

Μπορεί το Καρκινάκι να ‘χει τον τίτλο, αλλά εσύ έχεις τη χάρη. Δεν είσαι ευαίσθητος μονάχα με την έννοια του ρομαντικού και συναισθηματικού και σίγουρα όχι με την έννοια του αδύναμου. Έχεις κοινωνικές ευαισθησίες, είσαι ανθρωπιστής. Σ’ αγγίζει ο πόνος του άλλου, σε πνίγει το άδικο, συγκινείσαι, θυμώνεις και θες εμπράκτως να βοηθήσεις, να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τα δεδομένα. Γι’ αυτό και συχνά γίνεσαι εθελοντής. Μπράβο σου!

5. Για τη δημιουργικότητά σου

Θες διαρκώς με κάτι να καταπιάνεσαι, να παράγεις κάτι πέρα απ’ το καθιερωμένο. Η καλλιτεχνική σου φύση και το ανήσυχο πνεύμα σου σε κάνουν να βρίσκεσαι σε εγρήγορση μέρα-νύχτα, φτάνει να φέρεις εις πέρας το όνειρό σου. Παθιάζεσαι με την ψυχή σου για τα χόμπι σου κι αν σου κολλήσει κάτι στο μυαλό δε σου αλλάζουν εύκολα τη γνώμη· το ένστικτό σου το εμπιστεύεσαι πάνω απ’ όλα.

6. Για τη διαισθητική σου ικανότητα

Ακούς κι εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και πολύ καλά κάνεις, αφού σχεδόν πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Ίσως να ‘χει να κάνει με το γεγονός πως αφιερώνεις πολύ χρόνο κι όλη σου την προσοχή στους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σε ενδιαφέρουν, τεντώνοντας έτσι τις κεραίες σου κι ανακαλύπτοντας όλες τις πιθανές εκδοχές. Ίσως να ‘ναι χάρισμα ή απλά πολύ καλό φιλτράρισμα, αναμένοντας έτσι συμπεριφορές κι αντιδράσεις.

7. Για την αφηρημάδα σου

Ορισμένοι ίσως να το θεωρήσουν μειονέκτημα ή αδυναμία, μα στην πραγματικότητα κουβαλάς μια δόση παιδικής ξεγνοιασιάς. Δεν είσαι ανεύθυνος, απλώς υπάρχουν στιγμές που χάνεσαι, που αφήνεσαι, που ξεχνιέσαι κι εκείνες τις στιγμές είσαι πραγματικά απολαυστικός. Ακόμα κι αν δε θυμηθείς ένα ραντεβού και στήσεις κάποιον, κανείς δε τσατίζεται μαζί σου, ποιος μπορεί να κρατήσει κακία σ’ ένα ανέμελο παιδί, που ώρες-ώρες ζει εκτός τόπου και χρόνου;

8. Γιατί ερωτεύεσαι έντονα κι ανεξέλεγκτα

Μπορεί να έχεις μια έμφυτη μυστικοπάθεια, αλλά για χάρη του έpωτα ρισκάρεις, αφήνεσαι κι αποκρυπτογραφείς τα πιο ανέγγιχτα μυστικά σου. Τα συναισθήματά σου δεν κρύβονται –και να ‘θελες δηλαδή, δε σ’ αφήνει ο ενθουσιασμός σου–, ενώ με τα μάτια ξέρεις ν’ αποκαλύπτεις όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες εκεί που πρέπει.

9. Για την αυτοπεποίθησή σου

Δεν κυριεύεσαι από ανασφάλειες και πιστεύεις στον εαυτό σου περισσότερο από όσο σε κάθε άλλο πρόσωπο γύρω σου -ακόμα κι αν κατηγορηθείς για ονειροπόλος, κι αν είσαι ο μόνος που θα σε ενθαρρύνεις. Το αίσθημα βεβαιότητας που κυριαρχεί στον χαρακτήρα σου πηγάζει κυρίως απ’ την πεποίθηση πως αν προσπαθήσεις πολύ, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στόχο. Ένα δυναμικό Ψαράκι, λοιπόν, δεν τα παρατά, μέχρι να τα καταφέρει!

10. Για τις επιδόσεις σου

Οι αντοχές σου αλλά κι η φαντασία σου στο κρεβάτι είναι αξιοθαύμαστες, κι ακόμα κι αν η συστολή σου δε σου επιτρέπει να μιλάς ανοιχτά γι’ αυτό, ξέρεις πως είναι ένα απ’ τα δυνατά σου σημεία. Όταν εμπιστευτείς, γίνεσαι τόσο απελευθερωμένος, δεν έχεις ταμπού κι είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τα πάντα με το ταίρι σου.

[pillowfights.gr]

Original Article

error: Content is protected !!