Σύνοδος Άρη Πλούτωνα: Οργή, πάθος και δύναμη πάνω (Άρης) και κάτω (Πλούτωνας) από την επιφάνεια

Διάρκεια επιρροής όψης: 2 εβδομάδες

Όταν ο Άρης και ο Πλούτωνας, δύο σκληροί χαρακτήρες, συναντώνται σε οποιαδήποτε μορφή, «μυρμηγκάκια» όπως εσείς και εγώ πρέπει να κοιτάξουμε κι απ΄τις δύο πλευρές πριν βγούμε στο δρόμο. Γιατί δεν βλέπουμε αυτό που έρχεται κατά πάνω μας, μέχρι να μας χτυπήσει.

Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε στον περίγυρό σας, αλλά τα αίματα έχουν ανάψει. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου, που προηγήθηκε, δυσκόλεψε αρκετά τον Άρη γιατί τον εμπόδισε να εκφραστεί άμεσα, κι ένας παρεμποδιστικός παράγοντας έκφρασης ήταν και ο ανάδρομος Ερμής. Τώρα, όμως, έχουμε περάσει σε πορεία συνόδου του Άρη με τον Πλούτωνα, όψη η οποία γίνεται ακριβείας στις 26 Απριλίου, και ο δρόμος ανοίγει για διεκδικήσεις, ενίοτε μέσα από ρήξεις. Κι επειδή η σύνοδος συμβαίνει στον Αιγόκερω, η έκφραση της όψης αφορά τους πυλώνες και βασικές δομές της ζωής μας, την καριέρα και την οικογένεια. Συγκρούσεις, λοιπόν, προβλέπονται με τα πάσης φύσεως «αφεντικά», με όποιον αντιπροσωπεύει μια τέτοια φιγούρα «πατρική», μια φιγούρα εξουσίας και ελέγχου. Είναι, όμως, και η στιγμή που μπορούμε να συνδέσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με τον εξωτερικό, και χρησιμοποιώντας θετικά αυτή την τεράστια δύναμη της συνόδου Άρη-Πλούτωνα, να πετύχουμε τον προσωπικό μας στόχο.

Υπάρχει κάτι που το θέλετε πολύ. Το αισθάνεστε σχεδόν σαν ζωτική ανάγκη. Μπορεί να μην είναι καν επιθυμία ή ανάγκη, αλλά να είναι μια βασανιστική εμμονή. Όμως, η ώρα να επιδιώξετε ό,τι επιθυμείτε πολύ έφτασε. Αισθάνεστε αποφασισμένοι να δράσετε, να ανακαλύψετε, να κάνετε την τολμηρή, αποτελεσματική κίνηση που χρειάζεται. Κι αυτό, γιατί αντικρίζετε πια τους φόβους σας δίχως παρωπίδες συνεπώς δεν μπορούν να σας φρενάρουν ή να σας εμποδίσουν.

Όταν ο Άρης κάνει σύνοδο με τον κυβερνήτη της επερχόμενης Πανσελήνου στο Σκορπιό, τον Πλούτωνα, ο πλανήτης της κίνησης και της δράσης εκσφενδονίζεται με σιγουριά και δύναμη προς τα εμπρός, συνεπικουρούμενος από τον πλανήτη των άκρων, να επιμείνει, να διακρίνει πίσω από ό,τι είναι ορατό, και να στείλει μετασχηματιστικά κύματα μη αναστρέψιμης έντασης. Πελώριες, διεισδυτικές, εξελικτικές δυνάμεις έχουν ήδη εδώ και λίγες μέρες μπει σε λειτουργία. Μπορεί να σας τρομάζει όλο αυτό, αλλά θα σας αποκαλύψει το θάρρος που δεν γνωρίζατε ότι είχατε. Η αντίσταση είναι μάταιη.

Σημείωση: όποιος είναι γεννημένος με σκληρή όψη Άρη-Πλούτωνα, τούτη εδώ θα την μασήσει σαν στραγάλι. Καρατσεκαρισμένο! Και θα εξηγήσω πιο κάτω γιατί.

Οι διελεύσεις που περιέχουν Πλούτωνα αντανακλούν πάντα το ρόλο μας σε μια μεγαλύτερη, συλλογική μάχη για δύναμη και έλεγχο. Ο αγώνας για να κερδηθεί ο έλεγχος δημιουργεί φόβο και ένταση που συγκεντρώνονται βαθιά κάτω από την επιφάνεια μέχρι ένας πυροκροτητής, όπως ο Άρης, να βάλει φωτιά στα ηφαιστειακά συναισθήματα που λιώνουν και μετατρέπονατι σε σκληρό, άκαμπτο και κοφτερό γυαλί. Όταν ο Άρης και ο Πλούτωνας συναντιούνται, οτιδήποτε μαλακό και αργό συμπιέζεται από τη σκληρή και ταχύτατη πραγματικότητα.

Η σκληρή όψη Άρη-Πλούτωνα υποδηλώνει κρίση. Κάτι βράζει. Μέσα σε σας, μέσα σε κάποιον κοντά σας, μέσα στις γενικότερες συνθήκες. Κι ό,τι συμβεί τώρα μπορεί να μοιάζει ξαφνικό, σαν χαστούκι, αλλά δεν θα είναι και τόσο ξαφνικό. Γιατί η αιτία του αν και δυσδιάκριτη προϋπήρχε και σιγά-σιγά διογκωνόταν.

Η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα φέρνει θυμό. Αυτή η συσσωρευμένη οργή περιμένει να εκραγεί, και πρέπει να την ελέγξουμε και να την υποτάξουμε πριν εκφραστεί με τρόπο καταστροφικό και τα κάνει όλα λίμπα. Θα αισθανθούμε την επιτακτική επιθυμία να ορίσουμε κάποιον ως «εχθρό» και να τον να τιμωρήσουμε όπως του αξίζει! Να σπαταλήσουμε με μανία και λύσσα το βαρύ αυτό ενεργειακό φορτίο σε μια διαδικασία ανταγωνισμού, καθυπόταξης και κυριαρχίας πάνω στον άλλο. Όμως, ένας τέτοιος θυμός δεν είναι απλός, έχει πολύπλοκα αίτια θαμμένα και καλά κρυμένα. Έτσι, το άτομο που «αξίζει» την τιμωρία μας μπορεί να είναι ένας μια χαρά άνθρωπος, καλοσυνάτος και έντιμος απέναντί μας. Όμως ασυνείδητα για μας είναι το σύμβολο κάποιου άλλου, χρόνια πριν, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ασυνείδητό μας, ευνουχίζοντας την ελευθερία και το πάθος μας και περιγελώντας μας κι από πάνω ειρωνικά. Όταν η φλόγα της όψης αυτής μας αγγίξει, τότε η ενέργειά της θα ξεδιπλωθεί σε μια ακαταμάχητη, ασταμάτητη και κατακόρυφη ακολουθία γεγονότων. Και είναι στο χέρι μας αν θα επιτρέψουμε σ΄αυτή την τρομερά δυναμική ενέργεια να εκφραστεί στοχευμένα και θετικά, ή αν σαν τους βομβιστές αυτοκτονίας θα τα ανατινάξουμε όλα γύρω μας, μαζί και τον εαυτό μας. Γιατί αυτός ο ψεύτικος εχθρός απέναντι στον οποίο βάζουμε όλη μας την τέχνη προκειμένου να τον βλάψουμε, ίσως να μην είναι τελικά άλλος από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η επιρροή της συνόδου Άρη-Πλούτωνα διαρκεί 2 εβδομάδες, μία πριν γίνει η όψη ακριβείας και μία μετά, και στο πικ της θα βρεθεί στις 26 Απριλίου. Το πελώριο μέγεθος του ενεργειακού της φορτίου είναι και το πρόβλημά της, καθώς η δύναμη και το πάθος βράζουν πάνω και κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, και θα εκφραστούν είτε ως παθιασμένη δύναμη είτε ως δυναμικό πάθος. Άρης και Πλούτωνας είναι δυο δυνάμεις επιθετικές, διεκδικητικές, κυριαρχικές. Βασική τους διαφορά ότι ο Άρης εκφράζεται ευθέως και ανοιχτά ενώ ο Πλούτωνας υπόγεια και χειριστικά. Η σύνοδος μεταξύ τους, μας κάνει τόσο φιλόδοξους και επικεντρωμένους στο στόχο, που ανελέητα και σκληρά ποδοπατάμε όποιον τύχει να είναι στο δρόμο μας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, μια τέτοια (γενέθλια) όψη έχουν οι αδίστακτοι άνθρωποι. Αν δεν θέλετε να πατήσετε επί πτωμάτων, να πληγώσετε τα λάθος άτομα ή να προκαλέσετε σκοτεινές προσωπικότητες -κάτι αρκετά επικίνδυνο-, πρέπει να βρείτε μια καλή διέξοδο καθώς τώρα θα διακρίνεστε από μεγάλο κουράγιο και σιδερένια θέληση. Όταν Πλούτωνας και Άρης σχηματίζουν σύνοδο από διέλευση ή πρόοδο, σημαίνει πως έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι είναι τελικά αυτό που θέλουμε, κι αν είμαστε αρκετά γενναίοι από τη μία να το παραδεχτούμε και από την άλλη να το διεκδικήσουμε, δεδομένου ότι η απόφασή μας θα φέρει επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους. Αν διαχειριστούμε σωστά μια τόσο μεγάλη κινητήρια δύναμη, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ουσιαστικά και πολύτιμα.

Η διέλευση αυτή έχει κακή φήμη και προκαλεί φόβο. Ίσως γιατί μερικές φορές είναι όντως τρομακτική. Όμως, δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται κάτι τόσο καταστροφικό. Όταν βρισκόμαστε στη δίνη μιας τέτοιας όψης, όμως, καλό είναι να αποφεύγουμε σκοτεινούς και επικίνδυνους ανθρώπους και χώρους, και να καταφεύγουμε σε σωματική εκτόνωση προκειμένου να απελευθερώσουμε το θυμό και την απογοήτευσή μας.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει σ΄αυτή την πλανητική ενέργεια είναι η συσσώρευσή της και η άμεση, δυναμική της εκτόνωση. Οι διαμάχες για την εξουσία θα είναι πολλές, και μπορεί να γίνετε εσείς το «θύμα» κάποιου άλλου, είτε τον προκαλέσετε είτε όχι. Μπορεί να υποστείτε εσείς εκφοβισμό ή να γίνετε εσείς ο εκφοβιστικός. Έχετε τεράστια δύναμη αυτή τη στιγμή και μπορείτε να πετύχετε κάτι πολύ σημαντικό, αλλά θα χρειαστεί να συμπεριφερθείτε με τρόπο ασφαλή και ψύχραιμο, όσο δύσκολο ή δυσάρεστο κι αν σας είναι αφού θα νιώθετε ανήσυχοι, ευερέθιστοι, ευέξαπτοι και αρκετά θυμωμένοι.

Ο Άρης αντιπροσωπεύει επίσης τους άνδρες, έτσι μπορεί να προκύψει ένας αγώνας εξουσίας με έναν άνδρα ή με περισσότερους. Αυτή η όψη μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με το νόμο, είτε ως θύτης είτε ως θύμα. Κάποιος άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει εμμονή μαζί σας ή εσείς μαζί του. Προσέξτε με ποιον βγαίνετε ραντεβού αυτό το διάστημα, δώστε λίγο χρόνο και προχωρήστε αργά-αργά, γνωρίζοντας το άτομο καλά πρώτα. Βέβαια, αντί όλα αυτά να συμβούν σε σας, μπορούν να συμβούν σε ένα κοντινό σας ανδρικό πρόσωπο.

Αυτή την περίοδο, μπορεί να βρείτε τη χαμένη σας τόλμη, γιατί η διέλευση σας κάνει πολύ γενναίους. Και η γενναιότητα είναι καλό στοιχείο, αρκεί να μη φτάνει στην απερισκεψία. Μια γυναίκα μπορεί να παντρευτεί τώρα ή να μείνει έγκυος! Συμβαίνει κι αυτό. Γιατί ο Άρης είναι το αρσενικό στη ζωή της και ο συνδυασμός Άρη-Πλούτωνα μπορεί να συμβολίζει τη γέννηση. Ο Πλούτωνας πάντα μεταμορφώνει, οπότε ο Άρης σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα μπορεί να δείξει έναν μετασχηματισμό σε μια σχέση αγάπης, όπως είναι πχ. ο γάμος.

Δεν παύει να είναι μια εποχή αμείλικτης εξουσίας και κυριαρχίας του «εγώ». Αυτή τη στιγμή μπορεί να προσπαθήσετε να κυριαρχήσετε σε όλα όσα βρίσκονται γύρω σας ή να πέσετε θύμα των παιχνιδιών εξουσίας κάποιου κυριαρχικού άλλου. Η διαδικασία αυτή ανοίγει τα μάτια και ανταμείβει, αλλά μπορεί παράλληλα να προκαλεί σύγχυση και ένταση. Ο θυμός και η δυσαρέσκεια έρχονται με εκρηκτικό τρόπο στην επιφάνεια και η κατεύθυνση και διαχείρισή τους είναι δύσκολη. Μπορεί ξαφνικά να ανακαλύψετε ότι νιώθετε κτητικότητα, ζήλια, εμμονή κάποιου είδους, ανάγκη να ασκήσετε έλεγχο. Μπορεί να αποκτήσετε εμμονή με ανεξερεύνητες σεξουαλικές δραστηριότητες, με τη «σκοτεινότερη» πλευρά της σεξουαλικότητάς σας ή με μια συγκεκριμένη σεξουαλική σχέση. Κάτω από αυτή την όψη κάποιοι συναντούν έναν νέο εραστή που μεταμορφώνει τη ζωή τους. Σας θέλγουν τα μυστικά τώρα, και σας απορροφά πολύ χρόνο η διαδικασία ανακάλυψης του τι κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπετε ή ακούτε. Η δυσαρέσκεια και οι παλιές αγωνίες επανέρχονται, μερικές φορές με εκπληκτική δύναμη και ανεξέλεγκτες. Και σεις αντιδράτε περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με τη λογική.

Η επίδειξη απάνθρωπης εξουσίας, η μάχη με κάθε κόστος, το πείσμα, η έχθρα, η περιφρόνηση, το ένστικτο επιβίωσης, η σκληρότητα, ο απόλυτος έλεγχος και το ένστικτο του αρπακτικού είναι μόνο μέρος της περιγραφής αυτής της όψης. Μόνο όποιος έχει ζήσει με Άρη-Πλούτωνα, αντιλαμβάνεται πως είναι να βιώνεις κάθε στιγμή την πλήρη ένταση αυτής της όψης. Ας δούμε γιατί:

.

Τι σημαίνει μια σκληρή γενέθλια όψη Άρη-Πλούτωνα

Ο άνθρωπος με σκληρή γενέθλια όψη Άρη-Πλούτωνα είναι ο «κυνηγός» που αρνείται να μπει σε μάχη, αν δεν είναι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα την κερδίσει. Και θα αντέξει στην επιδίωξή του, όσο άσχημη κι αν είναι η κατάσταση. Δεν κάνει πίσω, δεν παραιτείται, δεν παραδίδεται. Γιατί, είναι αυτός που επέζησε από επίθεση που δέχτηκε, κι από την οποία κάθε έξυπνος άνθρωπος είτε αποσύρεται εγκαίρως, είτε χάνει τη ζωή του. Η όψη Άρη-Πλούτωνα είναι η όψη της δύναμης και της υψηλής αντοχής στον πόνο. Είναι η όψη του ελέγχου και της κυριαρχίας. Η όψη της σεξουαλικότητας και του θανάτου των ταμπού. Είναι η ανταγωνιστική όψη που χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη και μη διαθέσιμη ενέργεια για να πετύχει το στόχο. Η όψη της ατσάλινης θέλησης και του κινδύνου στον οποίο ο άνθρωπος μπαίνει. Είναι η χειραγώγηση της ισχυρής, κρυμμένης δύναμης. Οι επιθέσεις που προέρχονται από «σκοτεινά» μέρη, η βίαιη επιβίωση, ο ακραίος πόνος, η απόλυτη απουσία φόβου, η απάθεια στην κτηνωδία. Είναι η δύναμη επιβίωσης και η εξαιρετική δυνατότητα αναγέννησης και αλλαγής που αφήνουν όλους τους γύρω τους άφωνους. Είναι μάχη με γυμνά χέρια, είναι θυμός. Όταν χάνει την ψυχραιμία του είναι ικανός να στραγγαλίσει έναν άνθρωπο με τα δόντια του. Δεν υπάρχει συμβιβασμός ή λεπτότητα. Είναι, όμως, κι ένας πανίσχυρος νικητής, μια κυρίαρχη προσωπικότητα, εξαιρετικά φιλόδοξος, χαρισματικός, με ισχυρή λίμπιντο και πηγαίο ερωτισμό. Η ενέργεια του Πλούτωνα βοηθά τον ακατέργαστο Άρη και συχνά φρενάρει προσωρινά «στο τσακ» την επίθεση που ετοιμάζεται να κάνει ο Άρης. Ο συνδυασμός Πλούτωνα-Άρη αποδέχεται τις πιο επικίνδυνες και σκληρές δουλειές, με αποφασιστική θέληση να πετύχει το στόχο. Την πραγματική του φύση, όμως, τη δείχνει συνήθως στις πιο κρίσιμες στιγμές. Η δύναμη και ο θάνατος είναι εδώ, συναντιούνται στα μισά του δρόμου. Έτσι, αν ποτέ επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο με Άρη σε σύνοδο, αντίθεση, τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τρέξτε, αλλάξτε σπίτι, φύλο, ταυτότητα, κ.λπ. Διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο. Γιατί θα σας φτάσει με κάθε κόστος και ανεξάρτητα από το πόσο καιρό σας κυνηγούσε. Ακόμη και όταν διακυβεύεται η ζωή του, ακόμα και όταν ξέρει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να σας κερδίσει. Θα σας βρει και θα τελειώσει αυτό που άρχισε. Δεν έχει καμία σημασία για εκείνον τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ποτέ δεν αποσύρεται. Ποτέ δεν ξεχνά και ποτέ δεν ανέχεται. Όλες οι καλές πλευρές Άρη-Πλούτωνα εμφανίζονται συνήθως στις πιο κρίσιμες στιγμές, οπότε συχνά οι άνθρωποι με αυτή την όψη προσελκύουν με την προσωπικότητά τους δραματικές καταστάσεις και ακραίους ανθρώπους και στιγμές.

error: Content is protected !!