Πώς να θεραπεύσετε το σώμα και το μυαλό σύμφωνα με το ζώδιο σας

Ενώ αυτή η τεχνική είναι πολύ παλιά υπάρχει ακόμα σημασία στη κατανόηση για το πως η αστρολογία μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπευτείτε.

Στην αστρολογία, κάθε ζώδιο κυβερνά ένα διαφορετικό σημείο του σώματος. Όταν αυτό το σημείο αντιμετωπίζει κάποια αρρώστια, η διοχέτευση της ενέργειας αυτού του ζωδίου μπορεί να σας βοηθήσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε αστρολογικό ζώδιο για να θεραπεύεστε το σώμα σας:

Κριός

Σώμα: Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπο

Ενέργεια: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με την ηγεσία, με το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να κυνηγάτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε. Επίσης κυβερνά τα συναισθήματα του θυμού, της αυτοπεποίθησης και του κουράγιου.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Κριού δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, ημικρανίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και με ρινική καταρροή. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με ακμή, δερματικά προβλήματα, έκζεμα, εξανθήματα και τριχόπτωση.

Θεραπεία: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με το να υπερασπιστείτε τον πραγματικό εαυτό σας και να οδηγήσετε τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που νιώθετε καλύτερη. Αν κρυβόσασταν στις σκιές ή αν οδηγιόσασταν από τον εγωισμό σας είναι καιρός να επαναφέρετε την ισορροπία. Μπορεί να δηλώνει επίσης πως χρειάζεται να αφήσετε τις υπέρ- δραστήριες σκέψεις, να ηρεμήσετε και να προσέξετε τον κόσμο γύρω σας.

Ταύρος

Σώμα: Ο Ταύρος κυβερνά τον λαιμό, τον λάρυγγα, τον θυρεοειδή, τις αμυγδαλές και το πάνω μέρος της πλάτης.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Ταύρου σχετίζεται με την σταθερότητα και την συνοχή. Ο Ταύρος επίσης κυβερνά τις υλικές ή φυσικές κατοχές και επίσης τα γενικότερα συναισθήματα ασφαλείας και αυτό- επιβεβαίωσης.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια ενός ταύρου δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με προβλήματα στην ωμοπλάτη, προβλήματα στον αυχένα, με πονόλαιμο και με το βράχνιασμα στη φωνή. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αισθήματα «αδράνειας» ή φόβου για την αλλαγή ή για κάποια απώλεια.

Θεραπεία: Η ενέργεια του Ταύρου σχετίζεται με την πρακτική και μεθοδολογική προσέγγιση της ζωής ώστε να νιώσετε πιο ασφαλείς και οργανωμένοι. Αν δεν είστε γειωμένοι ή αν είστε κολλημένοι σε έναν ατελείωτο κύκλο, είναι ίσως καιρός να επαναφέρετε την ισορροπία εναρμονίζοντας την περιοχή του λαιμού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μπλε κρυστάλλους, τραγουδώντας και κάνοντας αλλαγές στο εξωτερικό σας περιβάλλον.

Δίδυμος

Σώμα: Ο Δίδυμος κυβερνά το μυαλό, τις σκέψεις, την ικανότητα έκφρασης και τα χέρια.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Διδύμου σχετίζεται με την ελευθερία να εκφράζεστε και να συλλέγετε τις σκέψεις σας με έναν ομαλό τρόπο ώστε να τις καταλαβαίνουν οι άλλοι. Οι Δίδυμοι είναι από την φύση τους επικοινωνιακοί, συγγραφείς και ομιλητές.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Διδύμου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με διασκορπισμένες σκέψεις, μπερδεμένες ψυχικές επεξεργασίες, με πόνο στα χέρια και με φόβο έκφρασης. Μπορεί επίσης να κάνει το άτομο να κουτσομπολεύει ή να μιλά πριν σκεφτεί.

Θεραπεία: Ο διαλογισμός ή η καταγραφή ημερολογίου είναι η καλύτερη θεραπεία για την εξισορρόπηση της ενέργειας του Διδύμου. Αυτό βοηθά στο να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μυαλό και μπορεί να απελευθερώσει οποία επαναλαμβανόμενη σκέψη.

Καρκίνος

Σώμα: Ο Καρκίνος κυβερνά το στή8ος και την περιοχή της καρδιάς.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Καρκίνου σχετίζεται με το να συντονίσετε τα συναισθήματα σας και να τα εκφράσετε. Η ενέργεια του Καρκίνου φροντίζει και συχνά επιθυμεί να εξυπηρετεί τους άλλους.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Καρκίνου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με ανεξέλεγκτα συναισθήματα, με αίσθημα αποστράγγισης ή υπερβολικής ευαισθησίας και ακόμα με την επιθυμία να μείνετε μόνοι. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν αναπνευστικές ασθένειες, βήχα, πόνο στο στή8ος και την τάση για συναισθηματική τροφή.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Καρκίνου, οι ασκήσεις αναπνοής είναι συνήθως οι πιο ωφέλιμες καθώς περνάτε χρόνο έξω στον φρέσκο αέρα και στο φως. Η ισορροπία μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω του εθελοντισμού, με το να δίνετε στους άλλους ή περνώντας χρόνο φροντίζοντας και αγαπώντας τον εαυτό σας.

Λέων

Σώμα: Ο Λέων κυβερνά την καρδιά όπως και το πάνω μέρος της πλάτης.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Λέοντα σχετίζεται με το να λάμπετε ενώ είστε ο πραγματικός εαυτός σας. Η ενέργεια του Λέοντα είναι υπερήφανη, έχει αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται να εκφράσει ή να κυνηγήσει αυτό που πραγματικά θέλει.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Λέοντα δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με καρδιακές επιπλοκές, με δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων ή με το να νιώθετε πως είστε απομακρυσμένοι από την αγάπη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, με το να νιώθετε ντροπαλοί ή με το να καθοδηγείστε από τον φόβο.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί, κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης είναι συχνά βοηθητική. Αυτές περιλαμβάνουν την τέχνη, τον χορό, την ποίηση, την ηθοποιία κτλ. Οι στάσεις της γιόγκα συνιστούνται καθώς βοηθούν να ανοίξει η περιοχή της καρδιάς όπως και το να μιλάτε για τα συναισθήματα σας με αυτούς για τους οποίους νοιάζεστε.

Παρθένος

Σώμα: Ο Παρθένος κυβερνά το στομάχι και τα πεπτικά όργανα

Ενέργεια: Η ενέργεια του Παρθένου είναι γήινη, γειωμένη και μας βοηθά να μείνουμε κινητοποιημένοι και να κινηθούμε στις προκλήσεις της ζωής. Η ενέργεια του Παρθένου σχετίζεται με την παρατήρηση στα μικρότερα πράγματα, στις λεπτομέρειες και διακρίνεται από πείσμα.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Παρθένου δεν βρίσκεται ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με πεπτικά προβλήματα, με δυσκοιλιότητα, με διατροφικές διαταραχές, με χρόνια δίαιτα και δύσκολη πέψη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με υπερβολική σκέψη, με πείσμα και με ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Παρθένου είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αφήνετε και να απελευθερώνετε κάποιες από τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να ηρεμήσετε το μυαλό σας και ίσως να πάρετε χρόνο για να φτάσετε στον πυρήνα των ενοχλητικών σκέψεων. Αυτό είναι καλύτερο να γίνεται μέσω του διαλογισμού, των δημιουργικών έργων, ακόμα και με την άσκηση. Το να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας και να σιγουρευτείτε πως τρώτε πολλά υγιεινά φρούτα και λαχανικά είναι επίσης ωφέλιμο.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

error: Content is protected !!