Ποια ζώδια ζηλεύουν θανατηφόρα τους συντρόφους τους

Ποια ζώδια ζηλεύουν θανατηφόρα τους συντρόφους τους;

Ποιoς είναι ο πιο ζηλιάρης του ζωδιακού κύκλου; Ποιος ανέχεται το φλέρτ και τα παιχνιδιάρικα τηλεφωνάκια και ποιος μπορεί να παρακολουθήσει ή να σπάσει στο ξύλο κάποιον που φλερτάρει με την κοπέλα του;

Κριός

Είναι δυνατόν να πάει κάποιος να φλερτάρει την κοπέλα του Κριού; Δε νομίζω πως ξέρει που έχει μπλέξει! Τα κέρατα που έχει δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά ξέρει και να τα χρησιμοποιεί! Ακόμη κι αν δεν είναι κάτι σοβαρό και απλώς κάποιος της έχει πιάσει την κουβέντα ή περνάει χρόνο μαζί της, επειδή μπορεί να είναι μαζί στη δουλειά, τον Κριό θα τον ενοχλήσει και θα αποφασίσει να δράσει.

Δεν μπορεί να αισθάνεται πως η κοπέλα του προσέχει κάποιον άλλον ή ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο και να μένει ήσυχος! Ακόμη, αρνείται να κατέχει τη δεύτερη θέση σε κάτι και θα κάνει τα πάντα για την ξεπεράσει. Για το συγκεκριμένο ζώδιο, η ζήλια ισούται με τον ανταγωνισμό. Είναι ένας αγώνας για την κατάκτηση της καρδιάς της κοπέλας, αλλά και της τιμής και της υπόληψής του, στον οποίο πρέπει να βγει πρώτος! Θα δώσει τη μάχη του είτε με τον καλό είτε με τον επιθετικό τρόπο, και τότε ο αντίπαλος δε θα έχει καμία, μα καμία ελπίδα νίκης!

Παραδείγματος χάριν, αν μάθει πως κάποιος την κέρασε φαγητό μετά από τη δουλειά ή της αγόρασε το αγαπημένο της περιοδικό, διότι τυχαία πέρασε από το περίπτερο, τότε ο Κριός θα κλείσει τραπέζι στο πιο ακριβό εστιατόριο (που αντέχει η τσέπη του), κάνοντας της έκπληξη, ενώ θα της κάνει δώρο μία ετήσια συνδρομή αυτού του περιοδικού, δίνοντας ξεκάθαρα το νόημα πως εκείνη είναι δικιά του και μόνο δικιά του!

Ταύρος

Τυχαία, νομίζετε, βρήκε η έκφραση «ταύρος εν υαλοπωλείον»; Όχι βέβαια! Το συγκεκριμένο ζώδιο φαίνεται ήσυχο και χαλαρό, αλλά μέσα του βράζει. Ο Ταύρος έχει το τρομερό ταλέντο να ζηλεύει τα πάντα γύρω του, πόσο μάλλον την αγαπημένη του, και να μη το δείχνει. Κρατάει το προφίλ του δυναμικού και φαίνεται σα να μην του καίγεται καρφάκι και από μέσα του μπορεί να θέλει να σπάσει όλο το σπίτι!

Επειδή ο Ταύρος είναι ένα σταθερό ζώδιο, το οποίο ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, ξέρει ποιο είναι το άτομο που θέλει να την περνάει μαζί και επειδή δυσκολεύτηκε πολύ να το βρει, δε θα αφήσει με τίποτα να του φύγει! Μόλις δει αντίζηλο, θα αρχίσει τα ειρωνικά σχόλια και θα προσπαθήσει να μειώσει το άλλο άτομο μπροστά στην κοπέλα του, αποφεύγοντας να γίνει απόλυτα έξαλλος και να κάνει κάποιο σκηνικό στο χώρο όπου βρίσκονται.

Επιπλέον, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί πως ζηλεύει, καθότι εγωιστής και περήφανος, απλώς, θα ισχυρίζεται πως δε συμπαθεί το συγκεκριμένο τύπο, γιατί πολύ απλά δεν του ταιριάζει. Γενικότερα, μόλις νιώσει ανασφάλεια και πως το ταίρι του έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του σ’ αυτόν, μπορεί να αποκτήσει μία πολύ κτητική στάση απέναντί της και άθελά του να την «πνίξει». Είναι ικανός να τη ρωτάει συνέχεια που είναι και τι κάνει και να τη συνοδεύει παντού για να τσεκάρει ποιος τη φλερτάρει ή ποιος τη γουστάρει.

Δίδυμος

Ζήλια ο Δίδυμος; Μπα, δε νομίζω! Ο Δίδυμος έχει τόσο ισχυρή αυτοπεποίθηση που δε φοβάται πως θα χάσει το ταίρι του από κάποιον άλλον. Έχει την άποψη πως για να είναι μαζί του, τότε θέλει εκείνον για κάποιον λόγο. Αν, τώρα, τον εγκαταλείψει, απλώς έχασε το ενδιαφέρον της. Μη το βλέπετε ως απάθεια. Ο Δίδυμος είναι φτερό στον άνεμο και δεν μπορεί να ασχολείται με το μικρό συναίσθημα της ζήλιας. Τουναντίον, θέλει οι άλλοι άνδρες να φλερτάρουν τη γυναίκα του, καθώς έτσι τη γουστάρει ακόμα πιο πολύ.

Λατρεύει να δέχεται το θαυμασμό από τους γύρω του για εκείνη, καθώς έτσι ανεβαίνουν οι μετοχές του. Του αρέσει να τον ζηλεύουν, επειδή την έχει μόνο αυτός και δεν μπορεί κανένας άλλος να την κατακτήσει. Ζηλεύει με ένα δικό του τρόπο, ο οποίος ποτέ δεν εκδηλώνεται με νεύρα ή με φωνές. Στη σπάνια περίπτωση που θα νιώσει πως απειλείται, τότε θα το αντιμετωπίσει με χιούμορ και με γέλιο.

Μπορεί να ρωτήσει την αγαπημένη του «Ποιος ήτανε στο κινητό, αγάπη μου; Δε φαντάζομαι να πρέπει να λερώσω τα μαλακά και καλοσχηματισμένα χέρια μου;».Και εκεί θα λήξουν όλα. (Εάν εκείνη είναι πειστική, βέβαια!) Αν, όμως, έχει ν’ αντιμετωπίσει κάποιο πιο άγριο σκηνικό, το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση την κοπέλα του, τότε θα την υπερασπιστεί και θα δράσει σαν άνδρας.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι σίγουρα ένα από τα ζώδια που ζηλεύουν. Δε θέλει να βλέπει άλλα άτομα να προσέχουν την κοπέλα που συνοδεύει, ούτε να την πολιορκούν. Ακόμη, και σε φιλικό επίπεδο, είναι από τα ζώδια που έχει θέμα με τη ζήλια, καθώς φοβάται πολύ μήπως χάσει τα κεκτημένα του. Πώς το εκφράζει; Δεν θα είναι ποτέ απόλυτα ειλικρινής. Θα δείξει ξεκάθαρα πως τον ενοχλεί μία κατάσταση, αλλά δε θα παραδεχθεί ότι ζηλεύει.

Θα γκρινιάξει, θα μουρμουρήσει και μπορεί και να βρίσει αόριστα (στο σύμπαν!) σε κάποιο βαθμό για να μπορέσει να ηρεμήσει. Οι σκηνές ζηλοτυπίας δεν είναι του χαρακτήρα του και προτιμά να μιλά μόνος του νευρικά και ακατανόητα, ώστε το ταίρι του να καταλάβει πως κάτι τον ενοχλεί και να ασχοληθεί μαζί του. Δεν το κάνει από υπερηφάνια, απλώς δεν έχει μάθει να λέει ακριβώς αυτό που αισθάνεται και του είναι πιο εύκολο να το δείχνει με πλάγιους τρόπους.

Αγαπά τα μικρά παραπονάκια και δε θα κάνει ποτέ σαματά, ειδικά στη σύντροφό του για κάτι που δε φταίει. Ακόμη, η ευαισθησία του τον κάνει ιδιαίτερα ευάλωτο σε απλές καταστάσεις και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Εκεί, θα επιδιώξει περισσότερο το χάδι, το άγγιγμα και την προσοχή, ώστε να κερδίσει το χαμένο (υποτιθέμενα) έδαφος και να είναι ο μοναδικός κατακτητής της καρδιάς της αγαπημένης του.

Λέων

Ο Λέοντας αποτελεί ένα από τα πιο ζηλόφθονα ζώδια του ζωδιακού. Ζηλεύει τη δόξα του άλλου, τα περισσότερα χρήματά του, τις γνωριμίες του, την καλύτερη δουλειά του και το καλύτερο κοινωνικό του status. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μη ζηλέψει κάποιον που προσπαθεί να κατακτήσει τη δικιά του γυναίκα! Η κοπέλα του δεν είναι μόνο ο άνθρωπός του, αλλά και το «απόκτημά» του. Έχει κοπιάσει για να τη φέρει στη ζωή του και δεν μπορεί κάποιος άλλος να αγγίζει ή να προσπαθεί να κερδίσει κάτι δικό του.

Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα για τον Λέοντα. Θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο αρχηγός σε κάθε κατάσταση και να είναι το νούμερο ένα της καρδιάς των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να έρχεται δεύτερος σε τίποτα! Μόλις τον πιάσει το διαολεμένο αυτό συναίσθημα, τότε νευριάζει, αγνοεί επιδεικτικά τους άλλους και γίνεται καζάνι που βράζει. Είναι έτοιμος να εκραγεί και μπορεί να τα βάλει με θεούς και δαίμονες για να τραβήξει την προσοχή του συντρόφου του και να επισφαλίσει την κυριαρχία του.

Η ζήλια δε λειτουργεί αγνά για το συγκεκριμένο ζώδιο, το κάνει επιθετικό και νευρικό και πάνω στην προσπάθεια του να έχει πάντα το πάνω χέρι, χάνει τον έλεγχο. Δε θα φτάσει ποτέ στα άκρα, όπως άλλα ζώδια, αλλά θα δημιουργήσει ένα άσχημο και βαρύ κλίμα, το οποίο θα στεναχωρήσει και θα ξενερώσει τους υπόλοιπους γύρω του.

Παρθένος

Δύσκολο ζώδιο ο Παρθένος! Όσο και να ζηλεύει δεν μπορεί να το δείξει! Δεν τον αφήνει η υπερηφάνειά του! Γενικότερα, φημίζεται για την ανώριμη συμπεριφορά του και για τις σπασμωδικές του κινήσεις. Μόλις αισθανθεί ζήλια για κάτι και ειδικά για το πρόσωπο που συνοδεύει, τότε αρχίζει το θέατρο του παραλόγου. Μπορεί να θέλει να σηκωθεί να φύγει από το μέρος που είναι, προφασίζοντας πως δεν είναι καλά και να μην μπορέσει με τίποτα να μιλήσει με ειλικρίνεια.

Αναμφίβολα, δεν μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, αλλά δεν μπορεί και να εκφράσει αυτό που πραγματικά νιώθει. Μία άλλη συχνή περίπτωση για τον Παρθένο είναι να αρχίσει τα σαρκαστικά ή ειρωνικά σχόλια απέναντι στο άτομο το οποίο τον ενοχλεί. Άλλη περίπτωση, δε, είναι να πέσει με τα μούρα στα ποτά και στα τσιγάρα και βυθιστεί εκεί μέχρι να του δώσει κάποιος σημασία. Ακόμη, υπάρχουν και περιπτώσεις που το συγκεκριμένο ζώδιο δεν αισθάνεται τη ζήλια ή τουλάχιστον αυτό λέει. Το παίζει ανώτερος και θέλει να φανεί πως υπερτερεί σε όλα, συγκριτικά με τους άλλους γύρω του.

Είναι ξεκάθαρο πως αισθάνεται μειονεκτικά και προσπαθεί να το ξεπεράσει, αλλά δεν το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Όση εμπιστοσύνη και να έχει στον εαυτό του, κάποια στιγμή θα αισθανθεί την απειλή και θα νιώσει άβολα με την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Η ζήλια «κλειδώνει» το χαρακτήρα του και τον μπλοκάρει, απομακρύνοντάς τον από τη νηφαλιότητα των συναισθημάτων που θα έπρεπε να έχει.

error: Content is protected !!