«Πλουτώνια» ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο

Τι; ηλιακή έκλειψη

Πότε; στις 12/13 Ιουλίου

Πού; στον Καρκίνο

Για πόσο; 6 μήνες επιρροής

Φέτος το καλοκαίρι καλά να΄μαστε έχουμε 3 χορταστικές εκλείψεις και κατά τη διάρκειά τους πολλούς πλανήτες ανάδρομους έτσι για να μην πλήξουμε, φαινόμενο σχετικά σπάνιο που διαμορφώνει ένα τοπίο δυναμικό, απρόβλεπτο και χαρακτηριστικά πλουτώνιο. Έχουμε και λέμε:

12 Ιουλίου: έκλειψη Ηλίου/Νέα Σελήνη στις 20º 41′ του Καρκίνου
27 Ιουλίου: έκλειψη Σελήνης/πανσέληνος στις 4º 45′ του Υδροχόου
11 Αυγούστου: έκλειψη Ηλίου/Νέα Σελήνη στις 18º 42′ του Λέοντα

Οι εκλείψεις συμβαίνουν 4-6 έξι φορές το χρόνο και φέρνουν γρήγορες και ξαφνικές αλλαγές. Μοιάζουν με ξαφνικό χαστούκι στο μάγουλο που σου λέει «Ξύπνα φτάσαμε» αλλά ατυχώς δε στο λέει ο Δημητριάδης τραγουδιστά. Η εποχή των εκλείψεων ξεκινά στις 12 Ιουλίου με μια ηλιακή έκλειψη (νέα σελήνη) στον Καρκίνο, σηματοδοτώντας όπως κάθε ηλιακή έκλειψη ένα τολμηρό νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή μας, και ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια 2ετή σειρά εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου / Αιγόκερω που θα συμβούν από τώρα μέχρι τον καλοκαίρι του 2020 επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ηγεσία, την ισχύ, τη δουλειά και την οικογένεια. Διαλέξτε πού θα γίνει κόλαση!

Στο φόντο αχνοφαίνονται 5 πλανήτες όλο το μήνα ανάδρομοι, κι αυτό θα πει πως έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας να κλείσετε κάτι μισοτελειωμένα θεματάκια. Σ΄αυτό θα βοηθήσει και το «τυχερό μαξιλαράκι» ο Δίας που γυρίζει ορθόδρομος στις 10 Ιουλίου, ένα βλεφάρισμα πριν την έκλειψη, επιτρέποντάς σας να βάλετε μπρος τις μηχανές αλλά και να αλλάξετε –ξανά- τη στάση σας απέναντι σε ένα ηθικό ζήτημα που μόλις πρόσφατα αναθεωρήσατε κι ούτε πρόλαβε να μπαγιατέψει. Επίσης, με τον Ερμή ανάδρομο στο Λέοντα από 26 Ιουλίου ως 19 Αυγούστου αναμένονται τα συνήθη κοκομπλόκα σε ηλεκτρονικά, υπολογιστές, αυτοκίνητα, μηχανές, ταξίδια κι επικοινωνίες, οπότε φροντίστε ό,τι τα αφορά, ιδιαιτέρως δε το τελευταίο –προφορικό και εικονικό- για να μην πάει το σωστό μήνυμα σε λάθος πρόσωπο κι έχουμε ντράβαλα.

Με την έκλειψη αυτή παίρνουμε μια πρώτη γεύση όσων θα συμβούν και των οποίων τα απόνερα θα μας πιτσιλίσουν όχι μόνο όλο το καλοκαίρι αλλά ίσως και πολύ αργότερα. Γίνεται δε την ίδια μέρα που ο Ήλιος κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα, όψη που προσθέτει ένταση και αγώνες εξουσίας, κρυφούς και φανερούς. Μπορεί να χρειαστεί να αντισταθείτε σε ακραίες δυνάμεις για να αποτρέψετε να σας καπελώσουν, και πάντως ο καλός Δίας θα αποπειραθεί να γεφυρώσει τις διαφορές ενισχύοντας τη διπλωματικότητα και την ελαστικότητα, όσο κι αν η εποχή του Λέοντα που οσονούπω ξεκινά θα μας κάνει λίγο εγωιστές και πολύ παρτάκηδες. Γύρω στην πανσέληνο/σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου στον Υδροχόο, ως συνήθως κάποια πράγματα θα κλείσουν τον κύκλο τους και δεν είναι να το κλαίμε γιατί επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να τον κλείσουν.

Η έκλειψη θα επηρεάσει όσους ανήκουν στα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνος και Αιγόκερως κυρίως, αλλά και Κριός και Ζυγός) και όσους γεννήθηκαν

8-12 Απριλίου

11-15 Ιουλίου

11-15 Οκτωβρίου

8-12 Ιανουαρίου

Επίσης, όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία (ωροσκόπο, κτλ) στις 15°-26° των παρορμητικών ζωδίων.

Η έκλειψη επηρεάζεται από μια ισχυρή αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω καθώς Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται φάτσα απέναντί του. Η αντίθεση είναι κάτι λιγότερο από μία μοίρα (μόλις 40΄), και συνεπώς η δύναμή της είναι τρομερή και η επίδρασή της στην έκλειψη «πιάστε με και παλάβωσα». Αυτή η δύσκολη όψη θα υποδαυλίσει βαθιά συναισθήματα, συναισθήματα που έχουν καταπιεστεί και θαφτεί για καιρό, ζητήματα τα οποία σας έκαναν να νιώσετε ότι ασφυκτιούσατε ή ότι χάνατε τη δύναμή σας, όπου νιώσατε ότι γίνατε θύματα μιας κατάστασης. Όμως η έκλειψη δίνει την ευκαιρία να ανακτήσετε τη χαμένη σας δύναμη, να ανοίξετε το ρημάδι και να πείτε ό,τι πρέπει να ειπωθεί, να σταματήσετε να κολυμπάτε σε ωκεανούς αυτολύπησης και κυρίως να δείτε με άλλα μάτια κι από νέα οπτική γωνία την κατάσταση ως έχει. Στις σχέσεις, μπορεί να υποστείτε από κάποιον ή να εκδηλώσετε εσείς συμπεριφορές χειραγώγησης, ζήλιας, κυριαρχίας ή «παρακολούθησης» που του αρέσει πολύ του Πλούτωνα το σπορ.

Δεν θα εμπιστεύεστε στους άλλους τα συναισθήματα και τα μυστικά σας, αλλά θα γίνετε με κάποιο τρόπο αφορμή να φανερώσουν εκείνοι τους πιο βαθιά κρυμμένους, τους πιο σκοτεινούς δαίμονές τους. Οτιδήποτε συμβεί τώρα θα είναι έξω από τον έλεγχό σας, αλλά παρόλο που το «εγώ» σας μπορεί να τσαλακωθεί από την ηλιακή έκλειψη, μπορεί να δείτε και θετικές αλλαγές ιδιαίτερα αν δεν καθίσετε να τις βλέπετε να΄ρχονται αλλά τις επιδιώξετε από μόνοι σας. Η έκλειψη σας προτρέπει να μεταμορφώσετε «κάτι» και να το κάνετε καλύτερο. Κι αυτό θα συμβεί μέσω μιας στενής σχέσης, οικογενειακής, φιλικής ή ερωτικής. Κάτι σας στερεί την ευτυχία και ήρθε η ώρα να του αλλάξετε τα φώτα. Μοιραία συμβάντα και ζητήματα που επαναλαμβάνονται θα δείξουν τι είναι αυτό που πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας. Αν κάποιοι σας ελέγχουν ή σας χειραγωγούν, αν σας υποβάλλουν σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, είναι καιρός να τους αφήσετε πίσω σας. Αυτό θα τονώσει την ατομική σας δύναμη και θα οδηγήσει στην ανάκτηση της κυριαρχίας του εαυτού σας. Αν είστε εσείς που ασκείτε έλεγχο σε άλλους ή στις καταστάσεις, καιρός να χαλαρώσετε τα λουριά και να χωνέψετε πως δεν είναι ανάγκη να ελέγχετε κανέναν.

Κι ενώ η έκλειψη απέναντι από τον Πλούτωνα εντείνει τις αγωνίες και τους φόβους σας, που καμιά φορά είναι αποκλειστικό δημιούργημα του μυαλού σας, ωθείστε να μεταμορφώσετε το αρνητικό, ζημιογόνο ή περιοριστικό μέρος της ζωής σας με μια άμεση, ακόμη και «επιθετική» προσέγγιση, εν ολίγοις να χτυπήσετε γροθιά στο μαχαίρι. Αρκεί να αποκαλύψετε τον Ninja που κρύβετε μέσα σας και να υπερασπιστείτε με πυγμή τα δικαιώματά σας, ιδίως αν σας τα έχουν ισοπεδώσει και κατά το κοινώς λεγόμενο είστε «αποκάτω» και δέρνεστε αλύπητα. Ο ανάδρομος Πλούτωνας έχει αρχίσει ήδη να σκάβει την ψυχή σας ως τα τρίσβαθα, δεδομένου ότι η ανάδρομη πορεία του σηματοδοτεί μια ψυχολογική διαδικασία που στοχεύει στην αναγέννηση, τον καθαρμό και την επιβίωση πάση θυσία. Έτσι, ζητήματα ταμπού, συγκρατημένες ορμές, καταπιεσμένες ανάγκες και κατασταλμένες σεξουαλικές επιθυμίες βγαίνουν στην επιφάνεια από τα έγκατα του Άδη και μπορεί δεδομένης της αντίθεσης έκλειψης-Πλούτωνα να εκφραστούν μέσα από βίαιες συναισθηματικές εκρήξεις, χειραγώγηση, καταπίεση ή κακομεταχείριση.

Πιθανά σενάρια της αντίθεσης έκλειψης- Πλούτωνα:

  • Πάθος και εγωισμός φέρνουν στα άκρα σχέσεις και συνεργασίες.

  • Άγχος για θέματα που σχετίζονται με τη μητέρα.

  • Φθόνος, ζήλια και προσπάθεια ελέγχου από τον άλλο ή από μας.

  • Συγκρούσεις με άτομα εξουσίας και απροσδόκητες επαγγελματικές εξελίξεις που δημιουργούν πίεση στην οικογένεια.

  • Ανεξέλεγκτο πάθος προκαλεί συναισθηματική πίεση στην οικογένεια.

  • Παιχνίδια δύναμης στη σχέση ως αποτέλεσμα της ανάγκης για αναγνώριση.

Στις βοηθητικές όψεις της έκλειψης, γιατί ναι υπάρχουν και τέτοιες, βρίσκεται ένα τυχερό Μεγάλο Τρίγωνο στο οποίο παίζουν Αφροδίτη, Κρόνος και Ουρανός, και το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές στην ερωτική σας ζωή, στα οικονομικά σας ή σε κάποια δημιουργική σας απασχόληση. Η αποφασιστικότητά σας θα απελευθερώσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που κυοφορούνται μέσα στο μεγάλο τρίγωνο, το οποίο με τη σειρά του θα λειάνει τις αιχμηρές γωνίες του Πλούτωνα. Η όψη Αφροδίτης-Κρόνου είναι ιδανική για μακροχρόνια δέσμευση ή επένδυση, αν και όλες οι σχέσεις θα ωφεληθούν από τη λογική σας προσέγγιση και τα σταθερά αισθήματα αγάπης. Αν προκύψει τώρα ένας νέος έρωτας, πιθανόν να είναι με κάποιο πρόσωπο με το οποίο σας χωρίζουν αρκετές διαφορές όπως η ηλικία, ωστόσο η ένωσή σας έχει τις προϋποθέσεις να είναι μακρόχρονη γιατί θα νιώθετε πως βρήκατε το άλλο σας μισό. Οι υπάρχουσες σχέσεις θα απολαύσουν στενότερη σύνδεση και σταθερότητα ενώ αν αντιμετώπιζαν προβλήματα τελευταία, η στιγμή προσφέρεται για να τα λύσετε. Η όψη Αφροδίτης-Ουρανού επίσης φέρνει ανανέωση στην ερωτική σας ζωή, ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον, μια νέα σχέση ή την τόνωση της ήδη υπάρχουσας μέσα από περίεργους πειραματισμούς. Το βέβαιο είναι πως η διάθεσή σας στον ερωτικό τομέα ανανεώνεται και πηγαίνει σετάκι με τις καλοκαιρινές διακοπές κι αφήστε τον Πλούτωνα να κουρεύεται.

error: Content is protected !!