Πανσέληνος στο Σκορπιό – Απαλλαγείτε απ΄αυτό που σας έχει γίνει βραχνάς.

Η πανσέληνος της 30 Απριλίου 2018 στο Σκορπιό σας βυθίζει στα βαθιά, σκοτεινά νερά για τα οποία δεν σας αρέσει να μιλάτε ανοιχτά. Η σιωπή σας, όμως, για ό,τι βρίσκεται εκεί, δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε έντονα την παρουσία του. Τα συναισθήματα ούτως ή άλλως κορυφώνονται κάτω από μια πανσέληνο, αλλά αυτή τη φορά η κορύφωση υπερβαίνει ακόμα και την κορυφή, μέσα από αποκαλύψεις, εκκαθαρίσεις, διευκρινίσεις και εξαγνιστικές αλήθειες. Συναρπαστικά συναισθήματα, ξεκαθαρίσματα και εκρηκτικές αντιδράσεις μοιάζουν αναπόφευκτα, μοιραία και καρμικά.

Η πανσέληνος στο Σκορπιό θα αποκαλύψει δυσάρεστες αλήθειες που φέρνουν αλλαγές κι έναν νέο κύκλο στη ζωή σας που αναδύεται. Η Σελήνη εδώ είναι απίστευτα βαθιά. Και δημιουργώντας τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό και εξάγωνο με τον Κρόνο, φέρνει στην επιφάνεια έντονα καρμικά συναισθήματα. Η αντιμετώπιση αυτών των συναισθημάτων και των καταστάσεων που προκύπτουν είναι απολύτως απαραίτητη καθώς προετοιμάζεστε να παίξετε ένα νέο και σημαντικό ρόλο. Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Άρη και τον Πλούτωνα, που κάνουν μια πανίσχυρη σύνοδο μεταξύ τους, και τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό. Είναι οι θεοί του πολέμου και του θανάτου, και οι οδηγοί σας στο πέρασμα μέσα από ταραγμένα συναισθηματικά νερά.

Κάτι σας έχει κάτσει στο σβέρκο κι αυτή η πανσέληνος θα το φέρει στο φως. Κάτι που φέρετε βαρέως. Όχι βέβαια για να καθίσετε να το κοιτάτε, αλλά για να το αποτινάξετε από πάνω σας. Τα σκοτάδια φωτίζονται, και ο προβολέας πέφτει σε εκείνο το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την εικόνα. Το στοιχείο που δεν γνωρίζατε σας γνωστοποιείται κι έτσι αντιλαμβάνεστε πια την αλήθεια ολόκληρη. Ξαφνικά λύνεται το μυστήριο. Κάτι που ήταν μυστικό σας αποκαλύπτεται ή κάποιος επιλύει μια κατάσταση που σας είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό βραχνάς.

Με τη Σελήνη γεμάτη στον παθιασμένο Σκορπιό, νιώθετε τα πάντα… λίγο παραπάνω από το κανονικό. Συναισθηματικά είστε σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής και δεν κάνετε τα στραβά μάτια σε τίποτα. Τα διερευνάτε όλα, τις φαντασιώσεις, τις μνησικακίες, τις δυσαρέσκειες, και φτάνετε σε βαθιά κατανόηση των κινήτρων των άλλων καθώς και των δικών σας. Δεν έχετε τώρα παρά να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας εμπόδιζε να απολαύσετε την έννοια «σχέση» στην πληρότητά της, και με τη δύναμη του Σκορπιού να κολλήσετε τα σπασμένα σας κομμάτια. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσκολληθείτε σε σκέψεις, ανθρώπους ή συνήθειες που δεν είναι πλέον προς το συμφέρον σας. Συνεπώς, απελευθερώστε τον εαυτό σας από όλες τις απατηλές πραγματικότητες, στις οποίες σας κρατά εγκλωβισμένους ο φόβος.

Αυτή η πανσέληνος στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού αφορά θέματα μοιράσματος, εμπιστοσύνης, σεξ και στενών σχέσεων, διεισδυτικής αντίληψης, εξουσίας και, τελικά, επιβίωσης. Άρης και Πλούτωνας σε σύνοδο ενθαρρύνουν τις πρακτικές και συγκεκριμένες αντιδράσεις, τον σχεδιασμό και τη δράση που βασίζεται σε ψυχρές, υπολογιστικές, εσκεμμένες, μετρημένες ενέργειες, με γνώμονα τον μακροπρόθεσμο στόχο και τις προεκτάσεις του, ενώ ο Δίας στο Σκορπιό εξαπλώνει τη δράση της συνόδου Άρη / Πλούτωνα, χαλυβδώνει τη θέληση και διευρύνει τους στόχους, το κίνητρο, την αποφασιστικότητα και την ορμή σας. Η κατάληξη όλων αυτών θα είναι μια έκπληξη για όλους.

Με τον Δία και τον Ποσειδώνα σε ζώδια του νερού (Σκορπιό και Ιχθείς αντίστοιχα) νιώθετε στις επαφές σας συμπάθεια για τους άλλους. Μπορεί να μάθετε για κάποιον κάτι άσχημο, κάτι που θα σας στενοχωρήσει. Αλλά το θέμα είναι πως θα διαχειριστείτε αυτή τη δυσάρεστη είδηση ή κατάσταση. Θα στρουθοκαμηλίσετε κάνοντας πως δεν υπάρχει ή θα την αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο τώρα που βοηθά σ΄αυτό και η όψη Άρη-Πλούτωνα με τον Ουρανό; Είναι ευκαιρία να διαχειριστείτε σε μεγάλο βάθος τα συναισθήματά σας γιατί αυτό το βάθος το λατρεύει ο Σκορπιός. Ψάξτε, λοιπόν, τι είναι αυτό που μπλοκάρει το συναίσθημά σας, γιατί μόλις το βρείτε, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να απελευθερωθείτε από αυτό. Ακόμα κι αν η κατάσταση προσωρινά δεν θα σας είναι ευχάριστη.

Υπάρχει πιθανότητα να αντιδράσετε με τρόπο εκρηκτικό λόγω Ουρανού απέναντι σε καταστάσεις τις οποίες θεωρείται βίαιες παθητικά ή επιθετικά, χειριστικές ή ελεγκτικές. Ό,τι κι αν είναι αυτό που υποκινεί την εκρηκτική δράση, ωστόσο, ερχόταν εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να πετάξετε έξω από τη ζωή σας ό,τι και όποιον σας κάνει να νιώθετε έτσι. Γιατί το θετικό αυτής της πανσελήνου στο Σκορπιό είναι πως ανακαλύπτετε μια καλά κρυμμένη δύναμη. Τη δική σας!

Επηρεάζονται περισσότερο:

Σκορπιός

Ταύρος

Καρκίνος

Ιχθείς

Παρθένος

Αιγόκερως

error: Content is protected !!