Πανσέληνος στον Αιγόκερω – Αναρριχηθείτε στην προσωπική σας κορυφή

Πότε; 28 Ιουνίου 2018

Διάρκεια επίδρασης: 2 εβδομάδες, μέχρι την ηλιακή έκλειψη στις 12 Ιουλίου.

Επηρεάζει: όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημεία στις 2-10˚ των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως).

Ο Αιγόκερως δεν είναι βολικό κι ευχάριστο μέρος για μια πανσέληνο, αλλά καμιά φορά η αυστηρή του αγάπη είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να΄ρθούμε στα ίσα μας και να ισορροπήσουμε, μιας και η πολικότητα ανάμεσα στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω (πανσέληνος Ιουνίου=Σελήνη στον Αιγόκερω και Ήλιος στον Καρκίνο) λέει πως αν υπάρχει κάποια ανισορροπία στη ζωή μας μεταξύ αντικειμενικού και υποκειμενικού, πρακτικού και συναισθηματικού, θα τη δούμε να αντανακλάται επάνω μας μέσα από καταστάσεις, αναμετρήσεις και γεγονότα που συμβαίνουν τώρα. Η πανσέληνος κυριαρχούμενη από τον Κρόνο, θα μας διδάξει πώς να πάρουμε τα ηνία των συναισθημάτων μας, ώστε να τα ελέγχουμε εμείς και όχι αυτά. Θα μας βοηθήσει να θέσουμε όρια ώστε να μην παίρνουμε τα πράγματα πολύ προσωπικά και θα μας δείξει πως είναι ψυχοφθόρο να φορτωνόμαστε τις βαριές κι ασήκωτες συναισθηματικές αποσκευές άλλων. Κάτω από αυτή την πανσέληνο, θα αναπτύξουμε μια καλύτερη αίσθηση του πότε είναι ασφαλές και κατάλληλο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και πότε πρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Με λίγα λόγια, θα μάθουμε τι σημαίνει αυτοπειθαρχία και «ενηλικίωση».

Η πανσέληνος είναι μια στιγμή αποκορύφωσης και εκπλήρωσης εκείνου που ξεκίνησε κατά τη Νέα Σελήνη. Είναι η ώρα της συγκομιδής. Η ανατολή της στον φιλόδοξο Αιγόκερω καθιστά τη στιγμή ιδανική για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και να αποκτήσετε προβάδισμα. Είναι μια εξαιρετικά φιλόδοξη και εστιασμένη πανσέληνος, και φέρει τεράστιο δυναμικό φορτίο που προσανατολίζεται στην επιτυχία. Η μοίρα στην οποία πέφτει ανήκει στο δεκαήμερο του Αιγόκερω εκείνο που εκφράζει με ακρίβεια το στερεότυπο της κοινωνικής αναρρίχησης. Κάθε πανσέληνος είναι ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα των ανεπιθύμητων στοιχείων που αμαυρώνουν τη ζωή σας. Και δεν είναι μόνο που η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω (κυβερνήτης του ο Κρόνος), είναι που την ίδια στιγμή κάνει σύνοδο με τον ίδιο τον Κρόνο φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με μια σκληρή απόφαση, με μια δύσκολη επιλογή, με ένα τεστ πραγματικότητας και με μια πιεστική ανάγκη για αλλαγές με την γκάμα ωστόσο των επιλογών να υφίσταται ασφυκτικά όρια και να παραμένει δραματικά περιορισμένη. Γεγονότα, αποφάσεις ή πράξεις κορυφώνονται, και θα νιώσετε πως φτάνετε στο ζενίθ μιας κατάστασης. Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν και πισωγυρίσματα, καθυστερήσεις, αποτυχίες, πτώσεις και ταπείνωση για όσους δεν έπραξαν σωστά. Σε κάποιες περιπτώσεις, δηλαδή, μπορεί να αντί μιας απότομης ανόδου να δούμε μια ξαφνική πτώση.

Δεδομένης της συνόδου Σελήνης-Κρόνου, μέσα από σκληρή δουλειά και κάποιες αναγκαστικές «θυσίες» στο βωμό των προτεραιοτήτων θα ξαναδώσετε «εξετάσεις» σε κάποιο ζήτημα, και θα ολοκληρώσετε κάτι «μισό». Τα αισθήματα μειονεξίας και απογοήτευσης δεν πρέπει να σας καταβάλουν, γιατί αν παραμείνετε εστιασμένοι στο στόχο το πιθανότερο είναι να τον πετύχετε. Το τρίγωνο της πανσελήνου με τον Ουρανό άλλωστε είναι καλός οιωνός και δείχνει πως αυτό που θα πετύχετε εντέλει θα σας δώσει μεγαλύτερη ελευθερία και ανακούφιση, γιατί θα σταματήσετε να νιώθετε καταπίεση και στρίμωγμα. Η σύνοδος της πανσελήνου με τον Κρόνο και το τρίγωνό της με τον Ουρανό, θα σας χαρίσουν την επίγνωση ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα να δουλέψουν για σας, κι όχι να λειτουργείτε με γνώμονα αποκλειστικά τη φροντίδα των άλλων. Είναι πιθανό αυτό το διάστημα να γνωρίσετε και να έλκεστε από ασυνήθιστους τύπους ανθρώπων. Ο Ουρανός φέρνει την ευκαιρία για νέες σχέσεις και ο Κρόνος ανάδρομος σημαίνει ότι θα πρόκειται πιθανώς για καρμικές συναντήσεις ή ανθρώπους….από τα παλιά. Αυτό το μείγμα παλιού και νέου μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας σχέσης με μεγάλη διάρκεια ή να δώσει νέα πνοή σε μια σχέση που είχε γίνει πολύ βαρετή και ρουτίνα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων θα είστε πιο σοβαροί απ΄ό,τι συνήθως. Ο Κρόνος ανάδρομος τόσο κοντά στην πανσέληνο θα σας κάνει να αισθάνεστε λυπημένοι, ένοχοι, διστακτικοί, φοβισμένοι κι εγκλωβισμένοι. Προβλήματα στις σχέσεις, ψυχρότητα στα συναισθήματα και αρνητικές συμπεριφορές μπορεί να κάνουν τη ζωή σας πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα, όμως, ίσως θελήσετε να ξεφύγετε από τέτοιους περιοριστικούς παράγοντες. Η δύσκολη φύση του Κρόνου, όχι μόνο λόγω της στενής συνόδου με την πανσέληνο αλλά και λόγω της οπισθοδρόμησής του προσθέτει συναισθηματική σοβαρότητα και αποξένωση ή απομάκρυνση στις στενές σας σχέσεις. Οι δύσκολες καταστάσεις και οι αρνητικές συμπεριφορές που θα αντιμετωπίσετε, θα βιωθούν ως χειρότερες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, και οι δυσκολίες θα περιλαμβάνουν το σπίτι, τους γονείς, τα παιδιά ή τον σύντροφό σας. Οι γυναίκες ειδικότερα μπορεί να είναι πηγή αυτής της θλίψης ή να υποστούν οι ίδιες κάποιες δυσκολίες. Απαιτείται αυτοπειθαρχία και συναισθηματική ωριμότητα και ανάγκη να ξεπεραστούν τα αισθήματα ενοχής σχετικά με συμπεριφορές του παρελθόντος. Θα νιώσετε κούραση και συναισθηματική εξάντληση, και ίσως να μην αποφύγετε αισθήματα απόρριψης και κατάθλιψης. Η δοκιμασία στην οποία υποβάλλεστε και τα μαθήματα που παίρνετε τώρα, μπορεί να είναι σκληρά αλλά θα είναι πολύτιμα.

error: Content is protected !!