Η «πανσέληνος του λύκου» – Έκλειψη Σελήνης/Πανσέληνος στον Λέοντα

Πότε; 21 Ιανουαρίου 2019

Από τις 12 πανσελήνους του 2019 αυτή είναι η πρώτη. Πανσέληνος στο Λέοντα με Ήλιο στον Υδροχόο, σούπερ-Σελήνη και ολική σεληνιακή έκλειψη. Τρία σε ένα. Η Σελήνη θα είναι στην κοντινότερη απόστασή της από τη Γη κι έτσι θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από το συνηθισμένο. Αυτή η σούπερ-Σελήνη του Ιανουαρίου, γνωστή και ως «πανσέληνος του λύκου» είναι η πρώτη από τις τρεις σούπερ-πανσελήνους του 2019, με την δεύτερη (και κοντινότερη στη Γη) στις 19 Φεβρουαρίου και την Τρίτη στις 21 Μαρτίου.

Η εποχή των εκλείψεων έφτασε και μία από αυτές συμβαδίζει με την πανσέληνο στο γεμάτο αυτοπεποίθηση και σιγουριά ζώδιο του Λέοντα στις 21 Ιανουαρίου. Ισχυρότερη από την απλή πανσέληνο όταν συνδυάζεται με έκλειψη, εστιάζει την προσοχή μας στα συναισθήματα, τις στενές σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια. Μια ολική σεληνιακή έκλειψη έχει μεγάλη επιρροή στην προσωπική μας ζωή. Και μια τέτοια πανσέληνος στον Λέοντα φέρνει παθιασμένες αποφάσεις με στόχο τα αληθινά μας οράματα. Το φως του φεγγαριού θα φωτίσει τις νέες μας προοπτικές δείχνοντας καθαρά τις προσωπικές μας μελλοντικές δυνατότητες. Μόνο προσοχή σε ό,τι «λάμπει», γιατί δεν είναι πάντα χρυσός.

Η πανσέληνος στον Λέοντα πηρεάζει κυρίως όσους γεννήθηκαν με προσωπικούς πλανήτες και σημεία στις 26-30 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και στις 0-6 μοίρες των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

Έχουμε πανσέληνο γιατί ο Ήλιος στον Υδροχόο κάνει αντίθεση με τη Σελήνη στον Λέοντα. Κι όπως κάθε πανσέληνος, το θέμα της είναι οι σχέσεις.

Η εκλείψεις συνεπάγονται κρίσεις, και οι κρίσεις αυτές είναι κρίσεις έλλειψης. Κάτι μας λείπει για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι. Είναι μια εποχή που αναγνωρίζουμε ξαφνικά μια μεγάλη μας ανάγκη ή μια μεγάλη μας επιθυμία. Αυτή η κρίση μπορεί να αποδυναμώσει μια σχέση ή να φέρει κοντά δύο ανθρώπους που συνειδητοποιούν ξαφνικά πόσο πολύ έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο. Μπορεί, ωστόσο, η συνειδητοποίηση να αφορά κι άλλες σχέσεις της ζωής μας, όπως τη σχέση μας με τη δουλειά, με την υγεία, με το σώμα μας. Είναι μια περίοδος όπου τα πράγματα έρχονται στο φως, πράγματα που προετοιμάζονται χωρίς να φαίνονται, που εξελίσσονται «αόρατα» κάτω από την επιφάνεια, μερικές φορές και κάτω από τη μύτη μας. Αυτή η σεληνιακή έκλειψη μας πιέζει να ασχοληθούμε με τις ανάγκες μας, με αυτό που μας λείπει και το θέλουμε στη ζωή μας.

Η πολικότητα Λέοντα-Υδροχόου έχει να κάνει με την ισορροπία μεταξύ του προσωπικού (Λέων) και του απρόσωπου (Υδροχόος). Η ενέργεια του Λέοντα είναι η δημιουργική έκφραση και η ενίσχυση του «εγώ» μέσα από την ευχαρίστηση και τον έρωτα, ενώ ο Υδροχόος κυβερνά την ομαδικότητα και τις πιο απρόσωπες φιλίες και σχέσεις. Η πανσέληνος, λοιπόν, μας βοηθά να βρούμε την ισορροπία μεταξύ έρωτα και φιλίας και να εκφράσουμε τον εαυτό μας τόσο με προσωπικούς όσο και με απρόσωπους τρόπους. Πρόκειται για την τελευταία έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου καθώς οι επόμενες στον ίδιο άξονα θα γίνουν το 2026-28, γι΄αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μια επείγουσα ώθηση για αλλαγές.

Οι όψεις της σεληνιακής έκλειψης

Η έκλειψη σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή και τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτό σημαίνει απροσδόκητα γεγονότα και ειδήσεις που μπορεί να προκαλέσουν άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον. Είναι μια ενέργεια ασταθής και πολύ απρόβλεπτη, γι΄αυτό θα χρειαστεί να οπλιστούμε με ανοιχτό μυαλό, ηρεμία και υπομονή. Διαφορετικά, οι παρορμητικές αντιδράσεις, οι γρήγορες αλλαγές της διάθεσης και η κακή επικοινωνία μπορεί να προκαλέσουν χάος.

Το τετράγωνο της έκλειψης με τον Ουρανό είναι η σημαντικότερη όψη της έκλειψης και δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα. Προκαλεί γρήγορες αλλαγές της διάθεσης και παρορμητικές αντιδράσεις, νευρικότητα και ανυπομονησία, αδυναμία συγκέντρωσης και δυσκολία εστίασης στο στόχο. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας καταπιέσει και να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, θα επαναστατήσετε. Στην καθημερινότητά σας η πλήξη δεν θα χωράει, δεν θα αντέχετε τη ρουτίνα και θα ενθουσιάζεστε εύκολα με οτιδήποτε νέο και λαμπερό. Δεν θα καταφέρνετε να χαλαρώσετε, γιατί η εσωτερική σας αναστάτωση θα είναι μεγάλη αφού θα σας κατακλύζει μια αόριστη αίσθηση πως κάτι νέο θα μπει τώρα στη ζωή σας. Μια νέα συνάντηση θα σας φέρει μεν τις συγκινήσεις που επιθυμείτε, αλλά θα σας φέρει και μεγάλη αναστάτωση, η οποία θα έχει αρνητική επίδραση στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε συναισθηματικές εκρήξεις από φίλους ή από την οικογένεια, και γι΄αυτό θα χρειαστείτε επιπλέον υπομονή και ευαισθησία στα συναισθήματα των άλλων.

Το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού θα σας προκαλέσει νευρική ένταση. Μπορεί να λάβετε κάποια συγκλονιστικά νέα ή να βιώσετε κάτι απρόσμενο που θα σας αναγκάσει να αλλάξετε σχέδια. Οι ρυθμοί της ζωής σας αυξάνονται και έχετε μια ανησυχητική αίσθηση ότι πρέπει να προλάβετε τις εξελίξεις και να πάρετε εγκαίρως μέτρα ή αποφάσεις. Δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε εύκολα και υπάρχει κίνδυνος να τα κάνετε μαντάρα. Προβλήματα θα υπάρξουν στην επικοινωνία σας με τους άλλους είτε αυτοπροσώπως, είτε γραπτώς, διαδικτυακώς, όπου οι παρεξηγήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε έντονες διαφωνίες. Η όψη όμως έχει και την θετική της πλευρά, καθώς σας παρέχει μια αυξημένη ικανότητα να βλέπετε τα πράγματα από μια διαφορετική προοπτική, κι αυτό θα σας οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες, έμπνευση, ανακαλύψεις. Θα γνωρίσετε νέα πρόσωπα αλλά οι φιλίες μαζί τους θα είναι μάλλον σύντομες. Σκεφτείτε διπλά πριν κάνετε τολμηρές δηλώσεις και διπλοτσεκάρετε τις λεπτομέρειες των ταξιδιών σας. Αποφύγετε να πάρετε αυθόρμητες κι όχι καλά ψαγμένες αποφάσεις ή να συμφωνήσετε με μια πρόταση πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής. Παραμένοντας ευέλικτοι και ανοιχτόμυαλοι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τυχόν απροσδόκητα γεγονότα, όπως βλάβες του αυτοκινήτου ή του υπολογιστή σας, κτλ., γεγονότα που συνδέονται με τέτοιου είδους «ηλεκτρικές» όψεις.

Πώς θα επηρεάσει η σεληνιακή έκλειψη τα ζώδια

Κριός: Σημαντικές ερωτικές εξελίξεις, μια δέσμευση, μια εγκυμοσύνη, ή μια έκρηξη δημιουργικής ιδιοφυίας που μπορεί να σας αποφέρει και χρήματα μέσα στο 2019.

Ταύρος: Ειδήσεις από ένα μέλος της οικογένειας ή αλλαγές στο σπίτι, από μια ανακαίνιση ως μια μετεγκατάσταση.

Δίδυμοι: Σημαντικές αλλαγές στον κύκλο φίλων σας, το ξεκίνημα μιας δυνατής σχέσης.

Καρκίνος: Από κάπου σας έρχονται χρήματα ή ευκαιρίες να βγάλετε χρήματα. Μια ανέλπιστη και καλοδεχούμενη επαγγελματική προαγωγή.

Λέων: Το ταλέντο, οι ικανότητές σας και η σκληρή δουλειά σας των δύο τελευταίων χρόνων αναγνωρίζονται.

Παρθένος: Χαλάρωση και ξεκούραση. Συγχωρείτε κάποιον με τον οποίον σας χώριζε μια θεμελιώδης αντιπάθεια ή αντιπαλότητα. Κλείνετε ένα επώδυνο στη ζωή σας κεφάλαιο.

Ζυγός: Συνδέεστε με την ομάδα που ποθεί η ψυχή σας. Ενισχύεται η δημοτικότητα και η φήμη σας. Κάποια πόρτα στη ζωή σας κλείνει για να ανοίξει μια καινούργια.

Σκορπιός: Ευκαιρίες σημαντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ηγετικές επαγγελματικές θέσεις.

Τοξότης: Μια «εξ αποστάσεως» ευκαιρία ή μια ευκαιρία να ταξιδέψετε. Συναντάτε καινούργια πρόσωπα και επισκέπτεστε καινούργια μέρη.

Αιγόκερως: Βαθαίνετε τη σχέση σας με μια ξεχωριστή ψυχή ή διαλύετε μια άκρως τοξική σχέση.

Υδροχόος: Ανακαλύπτετε ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος για σας σύντροφος.

Ιχθείς: Υιοθετείτε τρόπους ευεξίας και βελτίωσης της φυσικής σας κατάστασης, αναλαμβάνετε περισσότερη ηγεσία στην εργασία.

error: Content is protected !!